De beste manieren om te genieten van de zonsondergang in Benidorm

14 april 2023
De beste manieren om te genieten van de zonsondergang in Benidorm

Benidorm, gelegen aan de oostkust van Spanje, is een populaire vakantiebestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en natuurlijk de adembenemende zonsondergangen. De stad, gelegen aan de Costa Blanca, biedt tal van mogelijkheden om te genieten van een spectaculaire zonsondergang. In deze blog post zullen we de beste plaatsen en activiteiten delen om het meeste uit je avond in Benidorm te halen.

1. Wandeling langs de kustlijn

Een van de beste manieren om te genieten van de zonsondergang in Benidorm is door een wandeling langs de kustlijn te maken. Er zijn twee belangrijke stranden in Benidorm: het Levante-strand en het Poniente-strand. Beide stranden bieden een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Om de perfecte fotomomenten vast te leggen, raden we aan om de wandeling langs de kustlijn te beginnen bij het Levante-strand en je weg te banen naar het Poniente-strand. Je kunt onderweg stoppen bij verschillende uitkijkpunten om de zonsondergang te bewonderen.

2. Mirador del Castillo

Mirador del Castillo, ook wel bekend als het uitkijkpunt van het kasteel, is een beroemde locatie voor het bekijken van zonsondergangen in Benidorm. Het is gelegen op een klif tussen de twee belangrijkste stranden en biedt een panoramisch uitzicht op de stad en de zee. Dit uitkijkpunt is een favoriete plek voor zowel toeristen als lokale bevolking om samen te komen en te genieten van de spectaculaire kleuren van de zonsondergang. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt om een goede plek te vinden, want het kan er druk worden tijdens de avonduren.

3. De Tossal de la Cala

De Tossal de la Cala is een andere uitstekende locatie om de zonsondergang in Benidorm te bekijken. Dit archeologisch park ligt op een heuvel aan de rand van de stad en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende landschappen en de zee. Neem wat snacks en een deken mee en geniet van een picknick terwijl je de zon langzaam onder ziet gaan. Het park biedt ook een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Benidorm, met ruïnes van een oude Iberische nederzetting die teruggaat tot de 3e eeuw voor Christus.

4. Boottocht bij zonsondergang

Een boottocht bij zonsondergang is een geweldige manier om de schoonheid van Benidorm vanaf het water te ervaren. Er zijn verschillende bedrijven in de stad die boottochten aanbieden, variërend van ontspannende zeiltochten tot spannende jetski-avonturen. Een boottocht bij zonsondergang biedt een unieke kans om de kleuren van de zonsondergang te zien weerspiegelen op het water en de skyline van Benidorm te bewonderen terwijl de avond valt. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen.

5. Bezoek een strandbar of restaurant

Benidorm heeft tal van bars en restaurants met terrassen die uitkijken over de zee, waardoor je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje terwijl je naar de zonsondergang kijkt. Een van de meest populaire locaties voor een hapje en een drankje bij zonsondergang is de "Playa de Levante", waar je een ruime keuze aan eetgelegenheden vindt. Enkele aanraders zijn de Beach Lounge Bar en het Terras van het Kaktus Albir Hotel, beide gelegen aan het Levante-strand en bieden een spectaculair uitzicht op de zonsondergang.

6. Yoga of meditatie op het strand

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer ontspannen en spirituele manier om van de zonsondergang te genieten, overweeg dan om deel te nemen aan een yoga- of meditatiesessie op het strand. Er zijn verschillende yoga-instructeurs en wellnesscentra in Benidorm die sessies aanbieden bij zonsondergang. Deze activiteit biedt je niet alleen de mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen, maar ook om je te verbinden met de natuurlijke schoonheid van Benidorm terwijl de zon ondergaat.

7. Een avondwandeling in het natuurpark Serra Gelada

Het natuurpark Serra Gelada, gelegen net buiten Benidorm, is een prachtige plek om te genieten van een avondwandeling en de zonsondergang te bekijken. Het park heeft verschillende wandelroutes die je naar uitkijkpunten leiden met een prachtig uitzicht op de kustlijn en de zee. Zorg ervoor dat je een zaklamp meeneemt, want het kan donker worden op de paden als de zon eenmaal onder is.

In conclusie, Benidorm biedt tal van mogelijkheden om te genieten van de prachtige zonsondergangen die de stad te bieden heeft. Van wandelingen langs de kustlijn tot ontspannende boottochten, er is voor elk wat wils. Neem de tijd om de perfecte activiteit of locatie te vinden die bij jou past en zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt om deze onvergetelijke momenten vast te leggen.