De Beste Manieren om te Ontspannen in Benidorm

17 april 2023
De Beste Manieren om te Ontspannen in Benidorm

Benidorm, gelegen aan de oostkust van Spanje, is een populaire vakantiebestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden, levendige nachtleven en talloze recreatiemogelijkheden. Maar wat als je op zoek bent naar een meer ontspannen vakantie waar je echt tot rust kunt komen en kunt genieten van de Spaanse zon? Maak je geen zorgen; Benidorm heeft ook genoeg opties voor degenen die op zoek zijn naar een rustigere en meer ontspannen vakantie. In deze blog post ontdek je de beste manieren om te ontspannen in Benidorm.

1. Geniet van de stranden

Benidorm staat bekend om zijn prachtige stranden en het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Er zijn twee hoofdstranden in Benidorm: het Levante-strand en het Poniente-strand. Beide stranden zijn voorzien van fijn zand, kalme golven en veel ruimte om te zonnebaden. Neem een goed boek mee, zet een strandstoel op en geniet van de warme zonnestralen op je huid. Vergeet niet om af en toe een duik in het water te nemen om af te koelen en te genieten van de verfrissende zee.

2. Bezoek de spa's

Als je echt wilt ontspannen en tot rust wilt komen, zijn er verschillende spa's in Benidorm waar je jezelf kunt verwennen met een scala aan behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen, lichaamspakkingen en nog veel meer. Een bezoek aan een spa is een geweldige manier om je lichaam en geest te verjongen en te zorgen voor een echt ontspannen vakantie-ervaring.

3. Slenter door het oude centrum

Het oude centrum van Benidorm is een charmante en rustige plek waar je kunt genieten van een ontspannen wandeling door de smalle straatjes, omringd door traditionele witgekalkte huizen en kleurrijke bloemen. Bezoek de prachtige kerk van San Jaime, die dateert uit de 18e eeuw, en geniet van het prachtige uitzicht op de zee vanaf het uitkijkpunt van het Plaça del Castell. Neem de tijd om te genieten van een kopje koffie of een glas wijn op een van de vele terrasjes en laat de wereld aan je voorbijgaan.

4. Maak een wandeling in de natuur

Benidorm is omgeven door prachtige natuur, waaronder het natuurpark Sierra Helada en het Tossal de la Cala. Maak een wandeling of huur een fiets om de prachtige landschappen en de adembenemende uitzichten op de kustlijn te ontdekken. Je kunt er ook voor kiezen om een begeleide wandeling of fietstocht te maken om meer te weten te komen over de lokale flora en fauna. Wandelen en fietsen zijn geweldige manieren om te ontspannen en te genieten van de frisse lucht, terwijl je tegelijkertijd wat lichaamsbeweging krijgt.

5. Proef de lokale gastronomie

De Spaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke smaken en verse ingrediënten. Tijdens je verblijf in Benidorm mag je zeker de lokale gerechten niet missen, zoals paella, tapas en verse zeevruchten. Neem de tijd om te genieten van een ontspannen maaltijd in een van de vele restaurants en tapasbars in Benidorm, terwijl je geniet van een glas lokale wijn of sangria. Een ontspannen en smakelijke maaltijd is een perfecte manier om een dag vol ontspanning af te sluiten.

6. Bezoek de lokale markten

Een bezoek aan een lokale markt is een geweldige manier om de lokale cultuur en sfeer te ervaren. Benidorm heeft verschillende markten, waaronder een wekelijkse openluchtmarkt en een dagelijkse overdekte markt waar je verse producten, ambachten en souvenirs kunt vinden. Slenter op je gemak door de kraampjes en geniet van de kleurrijke en levendige sfeer, terwijl je misschien wat unieke souvenirs en lekkernijen inslaat om mee naar huis te nemen.

7. Ga naar een yoga- of meditatiesessie

Yoga en meditatie zijn uitstekende manieren om te ontspannen en tot rust te komen tijdens je vakantie in Benidorm. Er zijn verschillende yoga- en meditatiestudio's in de stad, waar je lessen kunt volgen voor alle niveaus en stijlen van yoga. Of je nu een ervaren yogi bent of een beginner die op zoek is naar een ontspannen activiteit, yoga en meditatie zullen je helpen je lichaam en geest te verbinden en je een gevoel van rust en vrede te geven.

Benidorm is niet alleen een bestemming voor feestgangers en zonaanbidders. Het biedt ook tal van mogelijkheden voor ontspanning en rust voor degenen die op zoek zijn naar een meer ontspannen vakantie-ervaring. Van het genieten van de prachtige stranden tot het verkennen van de natuur en het deelnemen aan yoga- of meditatiesessies, er zijn tal van manieren om te ontspannen en tot rust te komen in Benidorm. Dus pak je koffers en bereid je voor op een rustgevende en verjongende vakantie in deze prachtige Spaanse stad.