De beste plekken om te zeilen in de omgeving van Benidorm

15 mei 2023
De beste plekken om te zeilen in de omgeving van Benidorm

Benidorm, een prachtige stad aan de Costa Blanca in Spanje, staat bekend om zijn levendige nachtleven, prachtige stranden en indrukwekkende skyline. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Benidorm en de omliggende gebieden ook een paradijs zijn voor zeilliefhebbers. Dankzij het aangename klimaat, de kristalheldere wateren en de prachtige kustlijn, biedt Benidorm een scala aan zeilervaringen voor zowel beginners als gevorderde zeilers. In dit artikel bespreken we enkele van de beste plekken om te zeilen in de omgeving van Benidorm.

1. Zeilen rond het eiland Benidorm

Het eiland Benidorm, ook wel bekend als Peacock Island, ligt op slechts een paar kilometer van de kust en is een populaire bestemming voor zeiltochten. Het eiland is een beschermd natuurgebied dat de thuisbasis is van een diverse flora en fauna en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Benidorm. Zeilers kunnen rond het eiland varen, genieten van het heldere water en zelfs voor anker gaan om te snorkelen of te zwemmen in de baaien. Het eiland is ook een populaire plek voor duikers, dankzij het heldere water en de rijke onderwaterwereld.

2. Zeilen langs de Costa Blanca

De Costa Blanca strekt zich uit over meer dan 200 kilometer en biedt een verscheidenheid aan zeilomstandigheden en prachtige landschappen. Zeilers kunnen langs de kustlijn varen, genieten van het uitzicht op de pittoreske dorpjes, de indrukwekkende kliffen en de uitgestrekte zandstranden. Enkele populaire bestemmingen langs de Costa Blanca zijn onder andere Altea, Calpe, Moraira en Javea. Deze charmante stadjes hebben elk hun eigen unieke karakter en bieden uitstekende faciliteiten voor zeilers, zoals jachthavens, zeilscholen en bootverhuurbedrijven.

3. Zeilen naar Tabarca

Een ander uitstekend zeilavontuur is een tocht naar het eiland Tabarca, gelegen op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Benidorm. Dit kleine eiland, dat ooit een toevluchtsoord was voor piraten, is nu een beschermd zeereservaat en staat bekend om zijn kristalheldere water en rijke onderwaterleven. Zeilers kunnen rond het eiland varen, genieten van het prachtige landschap en voor anker gaan in de baaien om te zwemmen, snorkelen of duiken. Tabarca is ook de thuisbasis van een klein vissersdorpje, waar bezoekers kunnen genieten van verse zeevruchten en de lokale keuken.

4. Zeilen in de baai van Altea

De baai van Altea, gelegen ten noorden van Benidorm, is een van de mooiste zeilbestemmingen in de regio. De baai wordt omringd door een prachtig berglandschap en biedt zeilers rustige wateren, ideaal voor beginnende zeilers. In de baai zijn er verschillende jachthavens en zeilclubs, waar zeilers terecht kunnen voor lessen, bootverhuur of om deel te nemen aan georganiseerde zeiltochten. Zeilers kunnen ook een bezoek brengen aan het charmante stadje Altea, met zijn witgekalkte huizen, smalle straatjes en historische kerk op de heuveltop.

5. Zeilen rond de kaap van La Nao

De kaap van La Nao, gelegen tussen de steden Javea en Moraira, is een indrukwekkend natuurlijk kenmerk en een populaire zeilbestemming. Deze kaap, met zijn steile kliffen en kristalheldere wateren, biedt een adembenemend uitzicht en uitstekende omstandigheden voor zeilen, snorkelen en duiken. Zeilers kunnen rond de kaap varen en genieten van het prachtige landschap, of voor anker gaan in een van de beschutte baaien om te genieten van de zon en het water. De kaap is ook een uitstekend uitgangspunt om andere bestemmingen langs de Costa Blanca te verkennen, zoals de baai van Altea of het eiland Tabarca.

Benidorm en de omliggende gebieden bieden een schat aan zeilmogelijkheden voor zowel beginners als ervaren zeilers. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dag op het water, een avontuurlijke zeiltocht langs de kust, of een spannende duikervaring, er is voor elk wat wils in dit prachtige deel van Spanje. Dus waar wacht je nog op? Hijs de zeilen en ontdek de beste plekken om te zeilen in de omgeving van Benidorm!