Het Klooster van Nuestra Señora del Carmen: Een verborgen parel in het drukke Benidorm

2 december 2023
Het Klooster van Nuestra Señora del Carmen: Een verborgen parel in het drukke Benidorm

Benidorm staat vooral bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige stranden en levendige sfeer. Maar wist je dat deze stad ook een verborgen parel heeft die je niet mag missen? We hebben het over het klooster van Nuestra Señora del Carmen, een prachtig religieus gebouw dat je meeneemt terug in de tijd en je laat genieten van de rust en stilte.

Geschiedenis en architectuur

Het klooster van Nuestra Señora del Carmen werd gebouwd in de 18e eeuw en is een voorbeeld van barokke architectuur. Het werd opgericht door de orde van de Karmelieten en is gelegen in het hart van Benidorm, op een heuvel genaamd Canfali. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee.

Het klooster is opgebouwd uit verschillende delen: de kerk, het klooster zelf en de tuinen. De kerk heeft een prachtige gevel met een centraal medaillon waarin de Heilige Maagd Carmen wordt afgebeeld. Boven de ingang bevindt zich een klokkentoren die de hele stad domineert. Het interieur van de kerk is versierd met fresco's en schilderijen die het verhaal van de Heilige Maagd Carmen vertellen.

Het klooster zelf is een complex van kleine binnenplaatsen en gangen, waar je kunt genieten van de rust en stilte. De tuinen zijn prachtig aangelegd en bieden een adembenemend uitzicht op de zee en de stad.

Bezoek het klooster

Het klooster van Nuestra Señora del Carmen is open voor het publiek en is een populaire bestemming voor toeristen en inwoners van Benidorm. Het klooster is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van de stad en er zijn verschillende manieren om er te komen.

Een van de meest populaire manieren om het klooster te bereiken is via de oude stad van Benidorm. Als je door de smalle straatjes in de oude stad loopt, kom je uiteindelijk bij de ingang van het klooster. Een andere manier om het klooster te bereiken is via de lift, die je vanaf het strand naar de top van de heuvel brengt.

Als je het klooster bezoekt, kun je een rondleiding krijgen en meer te weten komen over de geschiedenis en architectuur van het gebouw. Je kunt ook de kerk bezoeken en een moment van stilte nemen om te bidden of te mediteren. Vergeet niet om de prachtige tuinen te bekijken en te genieten van het adembenemende uitzicht.

Tips voor je bezoek

Het klooster van Nuestra Señora del Carmen is een verborgen parel in het drukke Benidorm. Het biedt een oase van rust en stilte in het hart van de stad en is een must-see voor iedereen die op zoek is naar iets anders dan het bruisende nachtleven en de drukke stranden. Met zijn prachtige architectuur, geschiedenis en adembenemende uitzicht is het klooster van Nuestra Señora del Carmen een bezoek waard en zal het je zeker niet teleurstellen.