Het prachtige uitzichtpunt van Sierra Cortina: Natuur, avontuur en ontspanning in Benidorm

11 juni 2023
Het prachtige uitzichtpunt van Sierra Cortina: Natuur, avontuur en ontspanning in Benidorm

Benidorm, gelegen aan de zonnige Costa Blanca van Spanje, staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en indrukwekkende wolkenkrabbers. Maar wist je dat deze populaire badplaats ook enkele verborgen parels heeft die wachten om ontdekt te worden? Eén van die parels is het adembenemende uitzichtpunt van Sierra Cortina, gelegen op slechts een paar kilometer van het centrum van Benidorm. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis naar dit prachtige uitkijkpunt en vertellen we je alles wat je moet weten om het meeste uit je bezoek te halen.

De natuurlijke schoonheid van Sierra Cortina

Sierra Cortina is een bergketen die deel uitmaakt van de indrukwekkende bergketens die het landschap van de provincie Alicante domineren. Met zijn hoogste piek op 1.126 meter boven zeeniveau, biedt Sierra Cortina een prachtig uitzicht op de omgeving, waaronder de kustlijn van Benidorm en de omliggende dorpen en steden. Het natuurgebied rondom Sierra Cortina is rijk aan flora en fauna, met een grote verscheidenheid aan planten en dieren die in dit unieke ecosysteem gedijen.

Wandelen naar het uitzichtpunt

Het uitzichtpunt van Sierra Cortina is te bereiken via verschillende wandelroutes, waarvan sommige uitdagender zijn dan andere. De meest populaire route begint bij de parkeerplaats net buiten de urbanisatie Sierra Cortina. Vanaf hier volg je een goed gemarkeerd pad dat je door een prachtig mediterraan bos leidt en uiteindelijk naar het uitzichtpunt brengt. Deze route is ongeveer 3,5 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur om te voltooien, afhankelijk van je tempo en ervaring.

Voor meer avontuurlijke wandelaars zijn er ook andere routes die het uitzichtpunt vanaf verschillende kanten benaderen, zoals de route vanaf het dorp Finestrat. Deze route is langer en uitdagender, maar biedt een uniek perspectief op het landschap en de mogelijkheid om enkele van de pittoreske dorpjes in de omgeving te verkennen.

Wat te verwachten bij het uitzichtpunt

Het uitzichtpunt van Sierra Cortina, gelegen op een hoogte van meer dan 1.000 meter, biedt een panoramisch uitzicht op de kustlijn van Benidorm, de omliggende bergen en de Middellandse Zee. Op heldere dagen kun je zelfs het eiland Ibiza in de verte zien liggen. Het uitzichtpunt is uitgerust met een aantal bankjes en picknicktafels, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te genieten van een picknick terwijl je het adembenemende landschap in je opneemt.

Naast het genieten van het uitzicht, kunnen bezoekers ook deelnemen aan verschillende outdoor activiteiten in de omgeving, zoals mountainbiken, klimmen, en vogels spotten. Er zijn ook verschillende geocaches verborgen in de omgeving voor degenen die geïnteresseerd zijn in geocaching.

Tips voor een geslaagd bezoek

Het uitzichtpunt van Sierra Cortina is een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die Benidorm bezoeken. Met zijn adembenemende uitzichten, prachtige wandelroutes en tal van outdoor activiteiten, biedt het een verfrissend contrast met de drukte van het stadscentrum en de stranden. Dus waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan en verken de natuurlijke schoonheid van Sierra Cortina tijdens je volgende bezoek aan Benidorm.