Ontdek de Adembenemende Schoonheid van de Beste Dagtrips Vanuit Benidorm

3 januari 2024
Ontdek de Adembenemende Schoonheid van de Beste Dagtrips Vanuit Benidorm

Benidorm is een populaire vakantiebestemming aan de Costa Blanca in Spanje, bekend om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven. Maar wist je dat Benidorm ook een perfecte uitvalsbasis is voor het verkennen van de adembenemende schoonheid van de omliggende regio? Van historische bezienswaardigheden tot pittoreske dorpjes en natuurlijke landschappen, hier zijn de beste dagtrips vanuit Benidorm die je niet mag missen.

1. Ontdek de Historische Schatten van Alicante

Op slechts 45 minuten rijden van Benidorm ligt de prachtige stad Alicante, die rijk is aan historische schatten. Begin je dagtrip met een bezoek aan het kasteel van Santa Barbara, een indrukwekkend fort dat hoog boven de stad uittorent en een adembenemend uitzicht biedt over de Middellandse Zee. Verken daarna de geplaveide straatjes van de oude stad, waar je kunt genieten van traditionele Spaanse architectuur en charmante boetiekjes. Sluit je dag af op het strand van Postiguet, waar je kunt ontspannen en genieten van de zon.

2. Verken het Magische Guadalest

Op ongeveer 30 minuten rijden van Benidorm ligt het pittoreske dorpje Guadalest, dat bekend staat om zijn adembenemende uitzichten en historische bezienswaardigheden. Maak een wandeling door de smalle straatjes en bewonder de traditionele huizen die tegen de bergwand zijn gebouwd. Bezoek het kasteel van Guadalest, dat dateert uit de 11e eeuw en een spectaculair uitzicht biedt op het omliggende landschap. Vergeet niet om het museum van Guadalest te bezoeken, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het dorp.

3. Geniet van de Natuurlijke Schoonheid van Algar Watervallen

Op een uur rijden van Benidorm vind je de prachtige Algar Watervallen, een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Neem een verfrissende duik in de kristalheldere wateren van de watervallen en geniet van de rustige sfeer. Verken de pittoreske wandelpaden rondom de watervallen en bewonder de weelderige vegetatie en kleurrijke bloemen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit is een plek waar je prachtige foto's kunt maken.

4. Bezoek het Historische Elche

Elche, op slechts 30 minuten rijden van Benidorm, is een stad vol geschiedenis en culturele schatten. Breng een bezoek aan de Palm Grove of Elche, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de grootste palmbossen van Europa. Verken het historische centrum van de stad, waar je kunt genieten van prachtige architectuur en traditionele Spaanse gerechten kunt proeven. Mis niet de Basilica de Santa Maria, een imposante kerk die bekend staat om zijn prachtige gotische architectuur.

5. Ontspan op het Paradijselijke Eiland Tabarca

Op ongeveer een uur varen vanuit Benidorm ligt het paradijselijke eiland Tabarca. Dit kleine eiland staat bekend om zijn kristalheldere wateren en prachtige stranden. Geniet van een ontspannen dag op het strand, ga snorkelen in de kleurrijke onderwaterwereld of verken de charmante straatjes van het eiland. Probeer ook de lokale specialiteit, "caldero", een heerlijke rijststoofpot die je smaakpapillen zal verrassen.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dagje uit, de beste dagtrips vanuit Benidorm bieden voor elk wat wils. Verken de historische schatten van Alicante, ontdek de magie van Guadalest, geniet van de natuurlijke schoonheid van de Algar Watervallen, bezoek het historische Elche of ontspan op het paradijselijke eiland Tabarca. Welke dagtrip ga jij als eerste maken?