Ontdek de adembenemende wandeling naar de top van de Puig Campana!

26 december 2023
Ontdek de adembenemende wandeling naar de top van de Puig Campana!

Benidorm, gelegen aan de prachtige Costa Blanca in Spanje, staat bekend om zijn bruisende nachtleven, zonovergoten stranden en levendige sfeer. Maar wist je dat deze populaire badplaats ook een verborgen juweel heeft voor avontuurlijke natuurliefhebbers? Maak je klaar om de wandeling naar de top van de Puig Campana te ontdekken, een adembenemende ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in Benidorm!

Een uitdaging voor avonturiers

De Puig Campana is met zijn hoogte van 1.410 meter de op een na hoogste berg in de provincie Alicante. Het beklimmen van deze berg is een uitdaging die alleen geschikt is voor ervaren wandelaars en bergbeklimmers. Maar de inspanning wordt beloond met een onvergetelijk uitzicht op de Costa Blanca en de omliggende natuur.

Voorbereiding is essentieel

Voordat je aan deze avontuurlijke wandeling begint, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je in goede fysieke conditie bent en draag geschikte wandelschoenen en kleding. Neem voldoende water en snacks mee, want er zijn geen faciliteiten onderweg. Het is ook aan te raden om de wandeling vroeg in de ochtend te beginnen, vooral tijdens de warmere maanden, om de hitte te vermijden.

De wandeling

De wandeling naar de top van de Puig Campana begint bij het dorp Finestrat, op slechts een korte afstand van Benidorm. Volg de bewegwijzering naar de berg en volg het pad dat omhoog leidt. Het eerste deel van de wandeling is redelijk gemakkelijk en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Naarmate je hoger komt, wordt de wandeling echter steiler en uitdagender.

Onderweg kom je verschillende flora en fauna tegen, waaronder pijnbomen en wilde bloemen. Houd je ogen open voor vogels en andere dieren die in dit gebied leven. Het is ook mogelijk om wilde geiten te zien die grazen op de berghellingen.

De beloning

Na een paar uur wandelen en klimmen, bereik je eindelijk de top van de Puig Campana. Hier word je beloond met een adembenemend uitzicht op de Costa Blanca, de Middellandse Zee en de omliggende bergen. Neem de tijd om te genieten van dit panoramische uitzicht en maak wat foto's om de herinnering vast te leggen.

Afdalen en terugkeer

Nadat je hebt genoten van het uitzicht en wat rust hebt genomen, is het tijd om af te dalen. Het afdalen kan even uitdagend zijn als het beklimmen, dus wees voorzichtig en neem je tijd. Volg dezelfde route terug naar het dorp Finestrat en geniet nogmaals van het prachtige landschap onderweg.

Eenmaal terug in Finestrat kun je ontspannen en je overwinning vieren in een van de lokale restaurants of cafés. Trakteer jezelf op een verfrissend drankje en een smakelijke maaltijd terwijl je terugkijkt op je avontuurlijke wandeling naar de top van de Puig Campana.

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en adembenemende ervaring tijdens je verblijf in Benidorm, dan is de wandeling naar de top van de Puig Campana een absolute must. Bereid je goed voor, geniet van het prachtige landschap en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Mis deze kans niet om de natuurlijke schoonheid van de Costa Blanca te ontdekken en te ervaren!