Ontdek het prachtige strand van El Racó del Conill in Villajoyosa

24 oktober 2023
Ontdek het prachtige strand van El Racó del Conill in Villajoyosa

Als je op zoek bent naar een rustig en mooi strand om te ontspannen en te genieten van de zon, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het strand van El Racó del Conill in Villajoyosa. Dit prachtige strand ligt op slechts een paar kilometer afstand van Benidorm en biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. In deze blogpost zal ik je meer vertellen over de geschiedenis van het strand, de faciliteiten die beschikbaar zijn en de beste manieren om er te komen.

De geschiedenis van El Racó del Conill

El Racó del Conill is een strand dat zich bevindt in een gebied waar in de oudheid al mensen woonden. Er zijn archeologische overblijfselen gevonden die aantonen dat hier al meer dan 2000 jaar geleden mensen leefden. Het strand zelf kreeg zijn naam vanwege de grote hoeveelheid konijnen die in dit gebied leefden. Het was een favoriete plek voor jagers die op zoek waren naar deze dieren, maar tegenwoordig is het een populair strand voor toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.

De faciliteiten van El Racó del Conill

Het strand van El Racó del Conill is ongeveer 300 meter lang en 25 meter breed. Het heeft fijn goudkleurig zand en kristalhelder water, wat het perfect maakt om te zwemmen en te snorkelen. Er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar voor bezoekers, waaronder douches, toiletten en kleedkamers. Er is ook een restaurant waar je lokale gerechten kunt proeven en een drankje kunt nemen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

Hoe kom je bij El Racó del Conill

El Racó del Conill is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, dan kun je gebruik maken van de gratis parkeerplaatsen in de buurt van het strand. Het is ook mogelijk om met de bus te komen, de bushalte ligt op slechts een paar minuten lopen van het strand. Er zijn verschillende bussen die stoppen bij El Racó del Conill, waaronder de Llorente buslijnen 21 en 22.

Wat te doen in de omgeving

Als je een dagje naar het strand gaat, is het altijd leuk om ook wat van de omgeving te verkennen. In Villajoyosa zijn er verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je een wandeling maken door de oude stad en de kleurrijke huizen bewonderen. Je kunt ook een bezoek brengen aan het chocolademuseum, waar je alles leert over de geschiedenis en productie van chocolade. Als je wat avontuurlijker bent, kun je ook een boottocht maken langs de kust en genieten van het prachtige uitzicht.

El Racó del Conill is een prachtig strand dat zeker een bezoek waard is als je in de buurt van Villajoyosa bent. Het biedt rust en ontspanning, maar ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen en te genieten van de lokale cultuur. Met zijn kristalheldere water en fijne goudkleurige zand is het een perfecte plek om te zwemmen en te snorkelen. Of je nu met de auto of het openbaar vervoer komt, het strand is gemakkelijk te bereiken. Dus pak je zonnebrandcrème in en ga op ontdekking naar het prachtige El Racó del Conill.