Tips om geld te besparen in Benidorm

12 november 2023
Tips om geld te besparen in Benidorm

Benidorm is een populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. Het heeft alles wat je nodig hebt om te ontspannen en te genieten van je verblijf, van prachtige stranden tot levendige uitgaansgelegenheden en heerlijk eten. Maar het kan ook een vrij dure bestemming zijn als je niet oppast. Gelukkig zijn er veel manieren om geld te besparen tijdens je verblijf in Benidorm. In deze blogpost geven we je onze beste tips om je budget in toom te houden zonder dat je hierdoor hoeft in te leveren op plezier.

Bespaar geld op accommodatie

De eerste en meest voor de hand liggende manier om geld te besparen in Benidorm is door te kiezen voor betaalbare accommodatie. Dit betekent niet dat je hoeft in te leveren op comfort en kwaliteit. Er zijn genoeg betaalbare hotels, hostels en appartementen in Benidorm die je een goede nachtrust bieden zonder dat je hiervoor de hoofdprijs hoeft te betalen.

Kies voor buiten het seizoen

Een manier om geld te besparen op accommodatie is door buiten het hoogseizoen te reizen. De prijzen van accommodatie dalen in het laagseizoen, dus als je flexibel bent met je reisdata, kan je veel besparen op je verblijf.

Kies een accommodatie zonder maaltijden

Een andere manier om geld te besparen is door te kiezen voor accommodatie zonder maaltijden. Dit geeft je de vrijheid om te eten waar je wilt en om te profiteren van de vele goedkope eetgelegenheden in Benidorm.

Bespaar geld op eten en drinken

Benidorm heeft een breed scala aan restaurants, cafés en bars waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Maar als je niet oppast, kan je hier snel veel geld aan uitgeven. Hier zijn enkele tips om geld te besparen op eten en drinken in Benidorm.

Ga voor de lunchmenu's

Veel restaurants bieden speciale lunchmenu's aan die veel goedkoper zijn dan het diner. Dit is een goede manier om te genieten van een heerlijke maaltijd zonder dat je de hoofdprijs betaalt.

Kies voor tapas

Tapas zijn een geweldige manier om te genieten van de lokale keuken zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven. Veel bars bieden gratis tapas aan bij je drankjes, dus je kunt genieten van een hapje en een drankje zonder extra kosten.

Ga buiten de toeristische gebieden

Als je buiten de toeristische gebieden gaat, kan je veel goedkopere eetgelegenheden vinden. De prijzen in restaurants en bars in de buurt van toeristische attracties zijn vaak hoger dan elders.

Bespaar geld op vervoer

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op vervoer in Benidorm.

Loop

Benidorm is een compacte stad, dus veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. Door te lopen, bespaar je niet alleen geld, maar kan je ook genieten van de prachtige omgeving.

Huur een fiets

Een andere manier om geld te besparen op vervoer is door een fiets te huren. Dit is niet alleen goedkoper dan het huren van een auto of het nemen van een taxi, maar het is ook een geweldige manier om te genieten van de omgeving.

Gebruik het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Benidorm is efficiënt en betaalbaar. De lokale bussen zijn een goede manier om de stad te verkennen en om naar nabijgelegen steden en dorpen te reizen.

Bespaar geld op activiteiten

Benidorm heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten, van watersporten tot pretparken. Maar deze activiteiten kunnen duur zijn. Hier zijn enkele manieren om geld te besparen op activiteiten in Benidorm.

Zoek naar kortingsbonnen

Veel attracties in Benidorm bieden kortingsbonnen aan die je kunt vinden in lokale tijdschriften of online. Dit is een goede manier om geld te besparen op attracties die je anders misschien niet zou kunnen bezoeken.

Ga naar gratis attracties

Er zijn enkele prachtige gratis attracties in Benidorm, zoals het Levante-strand en het Poniente-strand. Hier kan je genieten van de zon en de zee zonder dat je hiervoor hoeft te betalen.

Ga naar lokale evenementen

Benidorm heeft het hele jaar door tal van lokale evenementen, van festivals tot markten. Deze evenementen zijn vaak gratis en bieden een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren zonder extra kosten.

Bespaar geld op souvenirs

Ten slotte kan je geld besparen op souvenirs in Benidorm.

Ga naar lokale markten

Lokale markten bieden een breed scala aan souvenirs tegen betaalbare prijzen. Dit is een geweldige manier om unieke items te vinden zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt.

Koop souvenirs buiten de toeristische gebieden

Souvenirs in de buurt van toeristische attracties zijn vaak duurder dan elders. Door buiten de toeristische gebieden te gaan, kan je vaak goedkopere souvenirs vinden.

Onderhandel

Onderhandelen is een gemeenschappelijke praktijk in veel landen, en ook in Benidorm kan het nuttig zijn. Door te onderhandelen, kan je vaak een betere prijs krijgen voor souvenirs.

Conclusie

Benidorm hoeft niet duur te zijn. Door te kiezen voor betaalbare accommodatie, te profiteren van goedkope eetgelegenheden, te reizen met het openbaar vervoer en te zoeken naar kortingen, kan je veel geld besparen tijdens je verblijf in deze prachtige stad. Met deze tips kan je optimaal genieten van je vakantie en tegelijkertijd binnen je budget blijven.