Benidorm in de zomer: wat te doen?

20 juni 2023
Benidorm in de zomer: wat te doen?

Zodra de zomerzon begint te schijnen, komt Benidorm tot leven met een scala aan activiteiten voor zowel jong als oud. Deze bruisende badplaats aan de Costa Blanca in Spanje is de ideale plek voor een zomervakantie vol plezier, ontspanning en avontuur. In dit artikel delen we enkele van de beste dingen om te doen in Benidorm tijdens de warme zomermaanden.

Zonnebaden op de prachtige stranden

Benidorm staat bekend om zijn prachtige stranden, en er is geen betere plek om te genieten van de zon dan op het gouden zand. De stad heeft drie belangrijke stranden, namelijk Levante, Poniente en Mal Pas.

Levante is het meest populaire strand en biedt een levendige sfeer met tal van bars en restaurants langs de kustlijn. Poniente, aan de andere kant, is meestal rustiger en ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen sfeer. Mal Pas, gelegen tussen de twee, is een kleinere baai die perfect is voor een rustige middag in de zon.

Wateractiviteiten voor de hele familie

Als je even genoeg hebt van zonnebaden, zijn er tal van wateractiviteiten om van te genieten in Benidorm. Neem deel aan watersporten zoals jetskiën, parasailen en paddleboarden, of ontdek de onderwaterwereld met een snorkel- of duiktrip.

Aqualandia, een enorm waterpark, is ook een populaire keuze voor gezinnen en biedt een scala aan glijbanen, zwembaden en andere waterattracties om iedereen bezig te houden.

Verken het oude stadscentrum

Benidorm heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Het oude stadscentrum, gelegen op een heuvel tussen de Levante- en Poniente-stranden, is een charmant gebied met smalle straatjes, witgekalkte huizen en prachtige uitzichten over de kustlijn.

Wandel door de kronkelende straatjes, bewonder de traditionele architectuur en geniet van de vele tapasbars, boetieks en souvenirwinkels. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige kerk van San Jaime y Santa Ana, die een prachtig uitzicht over de stad biedt.

Proef de lokale keuken

Een bezoek aan Benidorm is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke lokale gerechten. De stad biedt een divers aanbod aan eetgelegenheden, van traditionele Spaanse tapas tot internationale keukens. Enkele van de populaire lokale gerechten zijn paella, tapas en verse visgerechten.

Proef de lokale wijn en geniet van de ontspannen sfeer terwijl je dineert in een van de vele restaurants aan de kust of in het oude stadscentrum.

Geniet van het bruisende nachtleven

Benidorm staat bekend om zijn levendige nachtleven en er is voor ieder wat wils als de zon ondergaat. Van stijlvolle cocktailbars tot karaokebars en nachtclubs, er is geen tekort aan plekken om te dansen, drinken en feesten tot in de vroege uurtjes.

Bezoek de beroemde Engelse wijk voor een groot aantal pubs en bars, of probeer een avondje uit in een van de vele livemuzieklocaties verspreid over de stad.

Ontdek de prachtige natuur en bezienswaardigheden

Benidorm is omgeven door prachtige natuur, waardoor het de perfecte plek is voor buitenactiviteiten en excursies. Maak een wandeling door het natuurpark Serra Gelada, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten over de kustlijn en de omliggende bergen.

Voor een unieke ervaring is een bezoek aan het eiland Benidorm, gelegen op slechts 3,5 km van de kust, een aanrader. Neem een boottocht naar het eiland en geniet van een dagje snorkelen, zwemmen of gewoon ontspannen op het strand.

Bezoek familievriendelijke attractieparken

Benidorm is de thuisbasis van enkele fantastische attractieparken die perfect zijn voor een dagje uit met het gezin. Terra Mítica, een themapark met attracties geïnspireerd op de oude mediterrane beschavingen, biedt spannende achtbanen, shows en attracties voor alle leeftijden.

Mundomar, een zee- en dierenpark, is een andere populaire keuze voor gezinnen. Hier kunnen bezoekers een scala aan zeezoogdieren, vogels en reptielen van dichtbij bekijken en genieten van spectaculaire shows met dolfijnen en zeeleeuwen.

Tot slot

Benidorm in de zomer biedt een onvergetelijke ervaring voor zowel jong als oud. Met zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven, heerlijke keuken, gezinsvriendelijke attracties en adembenemende natuur, is er voor elk wat wils in deze levendige Spaanse stad. Dus pak je zonnebril en zwemkleding en maak je klaar voor een zomer vol plezier en avontuur in Benidorm!