Ontdek de Beste Kampeerlocaties rond Benidorm voor een Onvergetelijke Vakantie

4 september 2024
Ontdek de Beste Kampeerlocaties rond Benidorm voor een Onvergetelijke Vakantie

Benidorm, een juweel aan de Costa Blanca in Spanje, staat bekend om zijn sprankelende stranden, levendige nachtleven en zonovergoten dagen. Maar wist je dat de omgeving van Benidorm ook enkele van de meest adembenemende kampeerlocaties herbergt? Of je nu op zoek bent naar een rustige toevluchtsoord in de natuur of een avontuurlijke uitvalsbasis om de regio te verkennen, de omgeving van Benidorm heeft voor elk wat wils. In deze blogpost verkennen we de beste plekken om te kamperen rond Benidorm, om je te helpen een onvergetelijke vakantie te plannen.

1. Camping Villasol: Een Familieparadijs

Camping Villasol is de perfecte plek voor gezinnen die op zoek zijn naar een combinatie van comfort en plezier. Met faciliteiten zoals zwembaden, speeltuinen en een animatieteam, is er voor elke leeftijd wat wils. De camping ligt slechts enkele minuten van het bruisende centrum van Benidorm, waardoor je het beste van beide werelden hebt: rust binnen de camping en avontuur net buiten de poort.

2. Camping Almafra: Luxe en Ontspanning

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer luxueuze kampeerervaring, is Camping Almafra de ideale keuze. Deze vijfsterrencamping biedt topfaciliteiten zoals een spa, fitnessruimte, en binnen- en buitenzwembaden. Bovendien kun je genieten van de prachtige uitzichten op de omliggende bergen, terwijl je slechts een korte rit verwijderd bent van de stranden van Benidorm.

3. Camping La Torreta: Perfect voor de Actieve Reiziger

Camping La Torreta, gelegen nabij het beroemde Levante-strand, is perfect voor degenen die van een actieve vakantie houden. Met directe toegang tot fietspaden en wandelroutes, evenals nabijheid tot watersportfaciliteiten, is dit de ideale uitvalsbasis om de natuurlijke schoonheid van de Costa Blanca te verkennen.

4. Camping Armanello: Ideaal voor Jongeren en Avonturiers

Als je op zoek bent naar een levendige sfeer en de kans om andere reizigers te ontmoeten, dan is Camping Armanello jouw plek. Deze camping biedt niet alleen moderne faciliteiten en een zwembad, maar organiseert ook regelmatig evenementen en feesten. Het is een geweldige optie voor jongeren en de jong van hart die op zoek zijn naar een combinatie van ontspanning en plezier.

Ontdek de Natuurlijke Schoonheid van de Omgeving

Naast de fantastische campings zijn er tal van natuurlijke wonderen te verkennen in de omgeving van Benidorm:

Tips voor Kamperen in de Omgeving van Benidorm

Om je kampeertrip zo aangenaam mogelijk te maken, zijn hier enkele tips:

  1. Boek van tevoren: De beste campings zijn snel volgeboekt, vooral in het hoogseizoen.
  2. Overweeg de locatie: Bepaal of je dicht bij de stad wilt zijn of liever in de rust van de natuur verblijft.
  3. Vergeet je uitrusting niet: Zorg dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt voor jouw ideale kampeerervaring.
  4. Respecteer de natuur: Houd de kampeerplekken schoon en respecteer de lokale flora en fauna.

Benidorm en zijn omgeving bieden een unieke kans om te genieten van de schoonheid van de natuur, terwijl je toch dicht bij alle gemakken van de stad bent. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, of een beetje van beide, er is een kampeerplek die aan jouw wensen voldoet. Pak je tent in, verzamel je geliefden en bereid je voor op een onvergetelijke vakantie in de prachtige omgeving van Benidorm.