De beste feesten en festivals van Benidorm

25 augustus 2023
De beste feesten en festivals van Benidorm

Benidorm staat bekend om zijn bruisende nachtleven en het hele jaar door georganiseerde evenementen. Of je nu op zoek bent naar een groot feest, een muziekfestival of gewoon een gezellig avondje uit, Benidorm heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de beste feesten en festivals in Benidorm die je niet mag missen.

Benidorm Fiestas

De belangrijkste feesten van Benidorm vinden plaats in november ter ere van de beschermheilige van de stad, de Maagd van Sufragio. Het feest begint met de officiële opening op de eerste vrijdag van november en duurt meestal ongeveer een week. Tijdens deze dagen kun je genieten van allerlei activiteiten, waaronder vuurwerk, optochten, concerten en traditionele dansen. De straten van Benidorm zijn versierd met kleurrijke lichten en er is een kermis die plezier biedt voor jong en oud.

Low Festival

Low Festival is een muziekfestival dat elk jaar in juli plaatsvindt in Benidorm. Dit festival is een must voor alle muziekliefhebbers, met bands uit verschillende genres, van indie tot pop en rock. Het festival trekt mensen uit heel Europa en biedt een unieke sfeer. Naast de muziek zijn er ook tal van activiteiten, zoals workshops, stand-up comedy en kunsttentoonstellingen.

Benidorm Pride

Benidorm Pride is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in september en het trekt duizenden mensen uit heel Europa. Het is een viering van de LGBTQ+ gemeenschap en biedt een week vol activiteiten, waaronder muziekoptredens, straatfeesten en een grote parade. Het hoogtepunt van het evenement is de Closing Party, een gigantische feestavond die wordt gehouden op het Levante strand.

Oktoberfest

Oktoberfest is een beroemd bierfestival dat elk jaar in oktober plaatsvindt in Benidorm. Het festival is gebaseerd op het beroemde Oktoberfest in München, Duitsland en biedt een authentieke sfeer met traditionele kleding, muziek en natuurlijk, bier. Het festival duurt meestal ongeveer een week en is een geweldige kans om te genieten van Duitse gerechten en bieren terwijl je geniet van de zon in Benidorm.

ElectroSplash

ElectroSplash is een elektronisch muziekfestival dat elk jaar in juli plaatsvindt in Benidorm. Het festival biedt een breed scala aan elektronische muziekstijlen, van house tot techno en alles daartussenin. Het festival wordt gehouden op het strand en biedt een unieke sfeer die moeilijk elders te vinden is.

Fira d'Andalusia

Fira d'Andalusia is een jaarlijks festival in Benidorm dat plaatsvindt in april en het is een viering van de Andalusische cultuur. Tijdens het festival kun je genieten van flamenco-optredens, traditionele Andalusische gerechten en drankjes, en tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen.

New Year's Eve in Benidorm

Benidorm is een populaire bestemming om het nieuwe jaar in te luiden. In de stad vindt een groot feest plaats, met vuurwerk, muziek en feesten die doorgaan tot in de vroege uren van de ochtend. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke manier om het nieuwe jaar te beginnen, dan is Benidorm de plek om te zijn.

Of je nu op zoek bent naar een groot feest, een muziekfestival of gewoon een gezellige avond uit, Benidorm biedt het allemaal. De stad heeft het hele jaar door feesten en festivals die je niet mag missen. Dus pak je koffers, boek je vlucht en bereid je voor op een geweldige tijd in Benidorm.