De beste manieren om te genieten van de natuur in Benidorm

2 juni 2023
De beste manieren om te genieten van de natuur in Benidorm

Benidorm, gelegen aan de Costa Blanca in Spanje, staat bekend om zijn levendige nachtleven en bruisende toeristische sfeer. Maar wist je dat Benidorm ook tal van mogelijkheden biedt om te genieten van de prachtige natuur? Van wandelpaden en fietsroutes tot natuurlijke zwembaden en indrukwekkende vogelsoorten, Benidorm heeft het allemaal. In dit blogartikel delen we de beste manieren om de natuur in Benidorm te ontdekken en te waarderen. Pak je wandelschoenen, zonnebrandcrème en hoed en laten we op avontuur gaan!

Wandelen in de Sierra Helada

De Sierra Helada, of Serra Gelada in het Valenciaans, is een indrukwekkend natuurpark ten noorden van Benidorm. Dit park strekt zich uit over meer dan 5.000 hectare, waarvan het grootste deel langs de kustlijn loopt en een prachtig uitzicht biedt op de Middellandse Zee. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar in het park, variërend van korte, gemakkelijke paden tot uitdagende routes die je naar de top van de kliffen brengen.

Een populaire route is het pad naar de vuurtoren, of Faro de l'Albir, gelegen op het hoogste punt van het park. Deze route begint bij het informatiecentrum en is ongeveer vijf kilometer lang. Onderweg word je getrakteerd op adembenemende uitzichten op zowel Benidorm als de nabijgelegen stad Altea. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen, want het park staat bekend om zijn rijke vogelleven, waaronder verschillende soorten meeuwen, slechtvalken en Europese stormvogels.

Fietsen langs de kust

Voor diegenen die liever op twee wielen reizen, is fietsen langs de kustlijn van Benidorm een uitstekende manier om de prachtige natuur te verkennen. Er zijn verschillende fietsverhuurwinkels in de stad waar je zowel stadsfietsen als mountainbikes kunt huren, afhankelijk van je voorkeur en ervaring. Een populaire fietsroute is het pad dat Benidorm verbindt met de naburige stad Villajoyosa, dat ongeveer 15 kilometer lang is en grotendeels parallel loopt aan de kust.

Langs deze route kom je langs prachtige stranden, zoals Playa de la Cala en Playa de La Vila, evenals charmante kustdorpen met traditionele Spaanse architectuur. Een andere aanbevolen fietsroute is het pad naar de Sierra Helada, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op zee en de omliggende natuur.

Natuurlijke zwembaden en watervallen

Een andere manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Benidorm is door een bezoek te brengen aan een van de vele natuurlijke zwembaden en watervallen in de omgeving. Een populaire bestemming is de Algar-watervallen, of Fuentes del Algar, gelegen op ongeveer 20 kilometer afstand van Benidorm. Dit natuurgebied, gelegen in de bergen, biedt bezoekers de mogelijkheid om te zwemmen in kristalheldere, zoetwaterpoelen omringd door watervallen en groene vegetatie. Er zijn ook wandelpaden langs de rivier, zodat je de watervallen en zwembaden vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken.

Een andere aanrader is het natuurlijke zwembad van Bolulla, een verborgen pareltje in de bergen op slechts een korte afstand van Benidorm. Dit afgelegen zwembad, omringd door rotsen en weelderige vegetatie, biedt een rustige en serene plek om te genieten van een verfrissende duik in het heldere water.

Vogels spotten in het natuurreservaat van Las Salinas

Voor vogelliefhebbers is een bezoek aan het natuurreservaat van Las Salinas, gelegen aan de rand van Benidorm, een must. Dit zoutwaterlagune, beschermd als een wetland van internationaal belang, is de thuisbasis van een breed scala aan watervogels, waaronder flamingo's, reigers, steltlopers en kluten. Het reservaat heeft observatieplatforms en paden waar je de vogels in hun natuurlijke habitat kunt bekijken.

Het bezoekerscentrum biedt informatie over de verschillende vogelsoorten die in het gebied leven, evenals over de geschiedenis van het reservaat en het belang van de bescherming van deze unieke ecosystemen. Het is een uitstekende plek om een middag door te brengen en de natuurlijke kant van Benidorm te ontdekken.

Benidorm heeft veel meer te bieden dan alleen zon, strand en feesten. De stad en de omliggende regio bieden tal van mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur, van wandelen in de bergen en fietsen langs de kust tot zwemmen in natuurlijke zwembaden en vogels spotten in natuurreservaten. Als je ooit Benidorm bezoekt, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om enkele van deze prachtige natuurlijke bezienswaardigheden te ontdekken en te waarderen. Je zult niet teleurgesteld zijn!