De Beste Moderne Bezienswaardigheden van Benidorm

6 mei 2023
De Beste Moderne Bezienswaardigheden van Benidorm

Benidorm, gelegen aan de oostkust van Spanje, is een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld. Deze bruisende badplaats, bekend om zijn prachtige stranden en levendige nachtleven, is ook de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende moderne bezienswaardigheden. In deze blog post zullen we enkele van de beste moderne bezienswaardigheden van Benidorm verkennen, die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze zonovergoten stad.

1. De Skyline van Benidorm

De skyline van Benidorm wordt vaak vergeleken met die van Manhattan, vanwege de indrukwekkende verzameling wolkenkrabbers die de stad domineren. Met meer dan 300 hoogbouwgebouwen is Benidorm de stad met de meeste wolkenkrabbers per inwoner ter wereld. Enkele van de meest opvallende gebouwen zijn onder andere het Intempo-gebouw, het Gran Hotel Bali en de Torre Lugano. De skyline is vooral 's nachts adembenemend, wanneer de gebouwen verlicht zijn en de stad tot leven komt.

2. De Strandpromenade van Benidorm

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Benidorm is de prachtige strandpromenade die zich uitstrekt langs de kust. De promenade is onlangs gerenoveerd en beschikt nu over moderne architectuur, straatkunst en landschapsarchitectuur die perfect aansluiten bij het levendige karakter van de stad. Geniet van een ontspannen wandeling langs de promenade, waar je kunt genieten van het uitzicht op de zee en de vele bars, restaurants en winkels die de straat omlijsten.

3. Aqualandia Waterpark

Aqualandia, geopend in 1985, is een van de eerste waterparken in Spanje en blijft een populaire attractie voor gezinnen en adrenalinejunkies. Het park heeft meer dan 15 glijbanen en attracties, variërend van rustige, ontspannende ritten tot enkele van de hoogste en snelste waterglijbanen van Europa. Aqualandia is een geweldige plek om af te koelen op een hete zomerdag en biedt plezier voor alle leeftijden.

4. Terra Natura en Aqua Natura

Terra Natura is een modern dierenpark dat zich uitstrekt over 320.000 vierkante meter en meer dan 1.500 dieren van 200 verschillende soorten huisvest. Het park is verdeeld in vier zones, die elk een ander deel van de wereld vertegenwoordigen: Amerika, Azië, Europa en Pangea. Terra Natura biedt een unieke kans om in contact te komen met de natuur en de vele diersoorten te leren kennen.

Aqua Natura, gelegen naast Terra Natura, is een waterpark met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Het park heeft een scala aan waterattracties, waaronder glijbanen, golfslagbaden en kinderbaden. Er is ook een zeeleeuwenshow die bezoekers een kans biedt om deze fascinerende dieren van dichtbij te zien en te leren over hun gedrag en leefomgeving.

5. Mundomar

Mundomar is een zeedierenpark dat een unieke ervaring biedt voor zowel kinderen als volwassenen. Het park is de thuisbasis van verschillende soorten zeedieren, waaronder dolfijnen, zeeleeuwen, zeeschildpadden en pinguïns. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire shows met dolfijnen en zeeleeuwen, en er zijn zelfs mogelijkheden om te zwemmen met de dolfijnen voor een onvergetelijke ervaring.

6. Benidorm Palace

Benidorm Palace is een van de meest iconische en moderne uitgaansgelegenheden van de stad. Dit indrukwekkende complex biedt een verscheidenheid aan shows en optredens, variërend van flamenco tot internationale artiesten. Met een capaciteit van meer dan 1.500 zitplaatsen en een indrukwekkend decor, is Benidorm Palace een must-see voor iedereen die op zoek is naar een avond vol entertainment en cultuur.

7. De Levante en Poniente Stranden

De Levante en Poniente stranden zijn misschien wel de meest iconische bezienswaardigheden van Benidorm. Deze prachtige zandstranden worden omlijst door de moderne skyline van de stad en bieden een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Beide stranden zijn bekroond met de blauwe vlag, wat betekent dat ze voldoen aan hoge normen op het gebied van waterkwaliteit, veiligheid en diensten. Geniet van een dagje aan zee, waar je kunt zwemmen, zonnebaden of deelnemen aan de vele watersporten die worden aangeboden.

Benidorm is een stad die een perfecte mix biedt van moderne bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheid. Of je nu op zoek bent naar adrenaline-pompende attracties, ontspannende stranden of fascinerende dieren, Benidorm heeft het allemaal. Ontdek deze geweldige stad tijdens je volgende vakantie en ervaar zelf de beste moderne bezienswaardigheden van Benidorm.