De Beste Plekken om te Joggen in de Omgeving van Benidorm

26 juli 2023
De Beste Plekken om te Joggen in de Omgeving van Benidorm

Benidorm, gelegen aan de prachtige Costa Blanca in Spanje, is niet alleen een populaire toeristische bestemming vanwege zijn levendige nachtleven, prachtige stranden en indrukwekkende wolkenkrabbers. Het is ook een paradijs voor joggers en hardlopers, met een verscheidenheid aan routes en paden om te verkennen. In dit artikel delen we de beste plekken om te joggen in de omgeving van Benidorm, zodat je tijdens je bezoek kunt genieten van een verfrissende en energieke hardloopsessie in de prachtige Spaanse zon.

1. Levante en Poniente Promenades

Een van de meest populaire plekken om te joggen in Benidorm zijn de Levante en Poniente promenades. Deze twee prachtige boulevards strekken zich uit langs de Levante en Poniente stranden, die zich uitstrekken over meer dan 6 kilometer in totaal. Ze bieden een verbluffend uitzicht op de Middellandse Zee en een vlak, goed onderhouden pad om op te lopen. De promenades zijn perfect voor joggers van alle niveaus en zijn ideaal voor een ontspannen run in de vroege ochtend of tijdens zonsondergang. Daarnaast zijn er talloze bars en cafés langs de promenades waar je na je run een verfrissend drankje kunt pakken.

2. Parque de Elche

Het Parque de Elche, gelegen aan de westkant van Benidorm, is een rustig en groen gebied dat ideaal is voor een rustige jog. Dit park heeft een verscheidenheid aan wandelpaden, omringd door palmbomen en dennen, en biedt een oase van rust in de drukke stad. Het park is een favoriete plek voor lokale bewoners die een ontspannen wandeling of jog willen maken, en het is een uitstekende plek om te genieten van de natuur en de frisse lucht.

3. Sierra Helada Natural Park

Voor de avontuurlijke joggers die op zoek zijn naar een uitdagender parcours, is het Sierra Helada Natural Park een must-visit. Gelegen aan de oostkant van Benidorm, biedt dit park adembenemende uitzichten op de kustlijn en de stad, evenals een verscheidenheid aan wandel- en joggingpaden met verschillende moeilijkheidsgraden. De paden in het park brengen je door prachtige mediterrane bossen en langs indrukwekkende kliffen, waardoor het een onvergetelijke hardloopervaring is. Vergeet niet om geschikte schoenen en voldoende water mee te nemen, aangezien sommige paden in het park vrij steil en rotsachtig kunnen zijn.

4. Almadrava Beach

Almadrava Beach biedt een rustiger en meer afgelegen alternatief voor hardlopen op de drukkere Levante en Poniente promenades. Dit kleine kiezelstrand, gelegen tussen de twee grotere stranden, is een ideale plek om te joggen tijdens de vroege ochtend of late namiddaguren, wanneer het minder druk is. Het kiezelstrand kan een beetje uitdagender zijn om op te lopen, maar het zorgt voor een geweldige training voor je benen en voeten.

5. La Cala de Finestrat

Een andere geweldige plek om te joggen in de omgeving van Benidorm is La Cala de Finestrat, een klein zandstrand net ten westen van de stad. Dit strand wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, waardoor het een rustige en ontspannen plek is om te genieten van een verfrissende hardloopsessie. De zachte zandgrond is ook perfect voor het trainen van je beenspieren en het verbeteren van je evenwicht.

6. Tossal de la Cala

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer uitdagende en opwindende hardlooproute, is Tossal de la Cala een uitstekende keuze. Dit heuvelachtige gebied, gelegen tussen Benidorm en La Cala de Finestrat, biedt prachtige uitzichten op de baai en de omliggende natuur. De paden zijn steil en rotsachtig, dus zorg ervoor dat je geschikte schoenen draagt en voorbereid bent op een intensievere training.

Benidorm is een fantastische bestemming voor joggers en hardlopers, met een breed scala aan paden en routes om te verkennen. Van ontspannende jogs langs de promenades en op het strand tot uitdagende parcoursruns in het Sierra Helada Natural Park, er is voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Trek je hardloopschoenen aan en ontdek deze prachtige Spaanse stad op een geheel nieuwe manier!