De beste plekken om te paardrijden in de omgeving van Benidorm

24 mei 2023
De beste plekken om te paardrijden in de omgeving van Benidorm

Benidorm, gelegen aan de zonnige Costa Blanca in Spanje, is een populaire vakantiebestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven. Maar wist je dat de omgeving van Benidorm ook enkele uitstekende mogelijkheden biedt voor paardrijden? Of je nu een ervaren ruiter bent of het voor de eerste keer wilt proberen, er zijn tal van maneges en paardrijroutes die geschikt zijn voor alle niveaus. In deze blogpost bespreken we de beste plekken om te paardrijden in de omgeving van Benidorm en geven we je tips voor een onvergetelijke ervaring.

1. Paardrijden in de Sierra Helada

De Sierra Helada is een prachtig natuurpark gelegen tussen Benidorm en Albir, en biedt een spectaculair landschap met kliffen, dennenbossen en een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Dit is een ideale plek om te paardrijden, met talloze paden die door het park lopen en geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde ruiters.

Er zijn verschillende maneges in de omgeving die paardrijtochten door de Sierra Helada aanbieden, zoals de Rancho Sierra Helada en de El Cautivador. Deze maneges beschikken over goed getrainde paarden en professionele gidsen die je meenemen op een onvergetelijke tocht door het prachtige landschap. Een rit door de Sierra Helada is een must-do activiteit voor natuurliefhebbers en paardenliefhebbers die Benidorm bezoeken.

2. Paardrijden in Finestrat

Finestrat is een charmant dorpje gelegen op slechts 10 kilometer van Benidorm en is omgeven door de indrukwekkende bergen van de Puig Campana. Deze pittoreske omgeving is perfect voor paardrijden, met een verscheidenheid aan routes die je door de prachtige natuur en langs historische bezienswaardigheden leiden.

De manege La Foia, gelegen in Finestrat, biedt begeleide paardrijtochten voor ruiters van alle niveaus. De tochten variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, van korte ritten van een uur tot meer uitdagende tochten van een halve of hele dag. La Foia biedt ook paardrijlessen voor beginners en gevorderden, evenals ponyrijden voor jongere kinderen.

3. Paardrijden in de Guadalest Vallei

De Guadalest Vallei, gelegen op ongeveer 30 kilometer van Benidorm, is een betoverende plek met een rijke geschiedenis en adembenemende natuur. Het gebied staat bekend om zijn pittoreske dorp Guadalest, dat bovenop een berg ligt en een spectaculair uitzicht biedt op de vallei en het turquoise stuwmeer beneden.

Paardrijden in de Guadalest Vallei is een uitstekende manier om dit prachtige landschap te verkennen en te genieten van de rust en stilte van het platteland. Er zijn verschillende maneges in de omgeving die paardrijtochten en lessen aanbieden, zoals de Centro Hípico Guadalest en de Rancho Altea.

De routes in de Guadalest Vallei variëren van eenvoudige paden die geschikt zijn voor beginners tot uitdagende bergpaden voor meer ervaren ruiters. Onderweg kom je langs schilderachtige dorpjes, oude kastelen en weelderige boomgaarden die de vallei een unieke charme geven.

4. Paardrijden op het strand

Voor een unieke paardrijervaring kun je ervoor kiezen om te paardrijden op het strand van Benidorm of in de nabijgelegen badplaatsen zoals Villajoyosa en La Vila Joiosa. Hoewel sommige stranden tijdens de zomermaanden beperkingen hebben voor paardrijden, zijn er in de lente en herfst meestal meer mogelijkheden.

Maneges zoals de Costa Blanca Horse Riding School en de Club Hípico La Nucía bieden strandritten waarbij je kunt genieten van de zon, het zand en de zee terwijl je te paard de kust verkent. Dit is een onvergetelijke ervaring die je zeker niet wilt missen tijdens je bezoek aan Benidorm.

Tips voor paardrijden in Benidorm

Conclusie

Paardrijden in de omgeving van Benidorm is een fantastische manier om het prachtige landschap van de Costa Blanca te verkennen en een onvergetelijke ervaring te beleven. Of je nu kiest voor een rit door de bergen, de valleien of langs het strand, je zult zeker genieten van de schoonheid en sereniteit van deze spectaculaire regio. Dus waar wacht je nog op? Plan je volgende paardrijavontuur in Benidorm en ontdek de magie van de Costa Blanca te paard.