De beste plekken om te parasailen in de omgeving van Benidorm

8 juni 2023
De beste plekken om te parasailen in de omgeving van Benidorm

Parasailen is een populaire watersport die mensen van alle leeftijden en ervaringsniveaus kunnen genieten. Deze adrenaline verhogende activiteit biedt een gevoel van vrijheid en opwinding, terwijl het tegelijkertijd een spectaculair uitzicht op de omgeving biedt. Benidorm, gelegen aan de Costa Blanca in Spanje, is een ideale locatie voor parasailen. Met zijn prachtige stranden, kristalheldere water en betrouwbare wind, is het niet moeilijk te begrijpen waarom parasailen hier zo populair is. In dit blogbericht zullen we de beste plekken om te parasailen in de omgeving van Benidorm bespreken, zodat je de perfecte locatie kunt kiezen voor jouw volgende vakantie-avontuur.

Levante Beach

Levante Beach is een van de meest bekende stranden van Benidorm en is een geweldige plek om te parasailen. Het strand strekt zich uit over 2 kilometer en biedt veel ruimte voor watersportactiviteiten. Het heldere water en de betrouwbare wind maken het een ideale locatie voor parasailen. Er zijn verschillende parasailbedrijven gevestigd langs het strand die zowel individuele vluchten als groepservaringen aanbieden. Dankzij de nabijheid van het stadscentrum zijn er na het parasailen tal van bars, restaurants en winkels om te bezoeken.

Poniente Beach

Poniente Beach is een ander populair strand in Benidorm en is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een iets rustiger parasailervaring. Dit strand is langer en breder dan Levante Beach en biedt meer ruimte voor watersportactiviteiten. Net als Levante Beach is Poniente Beach ideaal voor parasailen vanwege het heldere water en de betrouwbare wind. Er zijn meerdere parasailbedrijven die vluchten vanaf dit strand aanbieden, en de nabijgelegen jachthaven zorgt voor een gemakkelijke toegang tot het water.

Altea

Als je op zoek bent naar een parasailervaring buiten de stad Benidorm, is Altea een uitstekende keuze. Deze charmante kustplaats ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van Benidorm en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Parasailen in Altea geeft je de kans om het adembenemende uitzicht op zowel de zee als de historische oude stad te bewonderen. Er zijn verschillende watersportbedrijven in Altea die parasailen aanbieden, en je kunt hier gemakkelijk een halve dag doorbrengen met het verkennen van de stad na je parasailavontuur.

Calpe

Calpe is een andere prachtige locatie voor parasailen buiten Benidorm en ligt ongeveer 20 kilometer ten noorden van de stad. Deze populaire vakantiebestemming staat bekend om zijn indrukwekkende kalkstenen rots, de Peñón de Ifach, die uitkijkt over de kustlijn en een uniek uitzicht biedt voor parasailers. Er zijn verschillende parasailbedrijven in Calpe die je de kans geven om dit natuurschoon vanuit de lucht te aanschouwen. Naast parasailen zijn er tal van andere watersportactiviteiten die je in Calpe kunt proberen, zoals jetskiën en paddleboarden.

La Manga del Mar Menor

Voor een unieke parasailervaring is La Manga del Mar Menor een uitstekende keuze. Gelegen op ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Benidorm, is dit smalle strook land omringd door zowel de Middellandse Zee als de Mar Menor, een ondiepe lagune. Parasailen in La Manga del Mar Menor biedt een spectaculair uitzicht op de unieke geografie van het gebied en de gelegenheid om twee verschillende watermassa's tegelijkertijd te aanschouwen. Er zijn verschillende parasailbedrijven in de omgeving die vluchten aanbieden, en de nabijgelegen stad biedt tal van voorzieningen en activiteiten om je dag compleet te maken.

Tips voor parasailen

Voordat je gaat parasailen in Benidorm of de omliggende gebieden, zijn hier enkele tips om in gedachten te houden:

  1. Zorg ervoor dat je een betrouwbaar parasailbedrijf kiest met ervaren instructeurs en goed onderhouden apparatuur.
  2. Draag geschikte kleding voor parasailen, zoals een zwempak en een zonnebril met een veiligheidsriem.
  3. Breng zonnebrandcrème aan om jezelf te beschermen tegen de zon tijdens je parasailervaring.
  4. Volg altijd de instructies van je parasailinstructeur op voor een veilige en plezierige ervaring.
  5. Wees niet bang om vragen te stellen als je onzeker bent over iets tijdens je parasailavontuur.

Parasailen in Benidorm en de omliggende gebieden biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring. Met spectaculaire uitzichten, betrouwbare wind en tal van locaties om uit te kiezen, is het geen wonder dat parasailen zo populair is in dit deel van Spanje. Of je nu een ervaren parasailer bent of het voor de eerste keer probeert, er is geen betere manier om de schoonheid van de Costa Blanca te waarderen dan vanuit de lucht.