De Beste Plekken om te Snorkelen in de Omgeving van Benidorm

14 juni 2023
De Beste Plekken om te Snorkelen in de Omgeving van Benidorm

Benidorm, gelegen aan de oostkust van Spanje, staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en indrukwekkende skyline. Maar wist je dat Benidorm ook een uitstekende bestemming is voor snorkelliefhebbers? De heldere, kalme wateren van de Middellandse Zee bieden een overvloed aan zeeleven, en de rotsachtige kustlijn en verborgen baaien maken het een paradijs voor snorkelaars. In dit artikel zullen we de beste plekken om te snorkelen in de omgeving van Benidorm verkennen.

1. Playa de la Almadraba

Playa de la Almadraba is een klein, afgelegen strand gelegen tussen de drukkere stranden van Levante en Poniente. Het kristalheldere water en de rotsachtige zeebodem maken het een ideale plek om te snorkelen. In de zomermaanden is het water warm en rustig, waardoor je gemakkelijk kunt genieten van de kleurrijke vissen en koralen die deze plek te bieden heeft.

2. Cala del Tio Ximo

Cala del Tio Ximo is een prachtige, beschutte baai aan de voet van de Sierra Helada, een beschermd natuurpark in Benidorm. Dit afgelegen strand is alleen te bereiken via een korte wandeling langs een steil pad, maar de inspanning is de moeite waard. Het water is helderblauw en ondiep, waardoor het perfect is voor snorkelaars van alle niveaus. Zorg ervoor dat je een waterdichte camera meeneemt om foto's te maken van de vele soorten vissen en zee-egels die je hier zult tegenkomen.

3. Cala de la Sirena

Cala de la Sirena, ook wel bekend als Mermaid's Cove, is een kleine, afgelegen baai aan de rand van Benidorm. De zachte golven en ondiepe wateren maken het een ideale plek om te snorkelen, vooral voor beginners. Het strand is omringd door indrukwekkende kliffen en heeft een zanderige bodem, waardoor het gemakkelijk is om in en uit het water te komen. De baai is gevuld met kleurrijke vissen, koralen en zeeanemonen, waardoor het een magische onderwaterwereld is om te verkennen.

4. Cala de Finestrat

Cala de Finestrat is een klein, pittoresk strand net ten zuiden van Benidorm. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende kustlijn. De wateren van Cala de Finestrat zijn helder en kalm, waardoor het een uitstekende plek is om te snorkelen. Het zeeleven is hier overvloedig, met vele soorten vissen, zoals zeebrasems, sardines en palingen die tussen de rotsen en het zeegras zwemmen.

5. Isla de Benidorm

Isla de Benidorm, ook wel bekend als het eiland van Benidorm, is een klein eiland dat op slechts een paar kilometer voor de kust van Benidorm ligt. Het eiland is een beschermd natuurgebied en herbergt een overvloed aan zeeleven, waardoor het een populaire bestemming is voor snorkelaars. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die je naar het eiland brengen, waar je kunt genieten van het snorkelen in de heldere wateren rond het eiland. Je zult hier veel verschillende soorten vissen, inktvissen en andere zeedieren tegenkomen.

6. Cala de L'Albir

Cala de L'Albir ligt net ten noorden van Benidorm, in de nabijgelegen badplaats L'Albir. Dit prachtige kiezelstrand wordt omringd door een adembenemend landschap en biedt helder, kalm water dat ideaal is voor snorkelen. De zeebodem is een mix van zand en rotsen, wat zorgt voor een interessante onderwaterwereld om te verkennen. Je kunt hier een verscheidenheid aan vissen, zeesterren en zee-egels tegenkomen.

7. Playa de la Olla

Playa de la Olla, gelegen in het nabijgelegen stadje Altea, is een prachtig zandstrand met heldere, ondiepe wateren. Het strand wordt beschut door een aantal kleine eilandjes, waardoor het water kalm en perfect is om te snorkelen. De rotsachtige zeebodem biedt een geweldige habitat voor vele soorten vissen en andere zeedieren, zoals krabben en zee-egels.

Dus, of je nu een ervaren snorkelaar bent of het voor de eerste keer wilt proberen, Benidorm en de omliggende stranden bieden een schat aan mogelijkheden om het prachtige zeeleven van de Middellandse Zee te ontdekken. Vergeet niet om je snorkeluitrusting, zonnebrandcrème en een waterdichte camera mee te nemen om al je onderwateravonturen vast te leggen!