De beste plekken om te vissen in de omgeving van Benidorm

2 mei 2023
De beste plekken om te vissen in de omgeving van Benidorm

Benidorm, gelegen aan de oostkust van Spanje, is vooral bekend om zijn prachtige stranden, bruisend nachtleven en indrukwekkende skyline. Maar wat veel mensen niet weten, is dat dit populaire vakantieoord ook een paradijs is voor sportvissers. Of je nu een doorgewinterde visser bent of een beginner die het graag eens wil proberen, Benidorm en zijn omgeving bieden tal van mogelijkheden. In dit artikel zullen we de beste plekken om te vissen in de omgeving van Benidorm verkennen en enkele nuttige tips delen om je vistrip onvergetelijk te maken.

1. Haven van Benidorm

De haven van Benidorm, gelegen in het hart van de stad, is een uitstekende plek om te beginnen met vissen. Met zijn moderne faciliteiten en diverse vissoorten, zoals zeebrasem, tandbrasem, rode poon en makreel, is het de perfecte locatie voor zowel beginners als ervaren vissers. Je kunt hier vanaf de kade vissen, of een boot huren om de omliggende wateren te verkennen. Zorg ervoor dat je een geldige visvergunning hebt, die je kunt verkrijgen bij het plaatselijke kantoor voor visserij en aquacultuur.

2. Stuwmeer van Guadalest

Op slechts 20 kilometer van Benidorm ligt het pittoreske stuwmeer van Guadalest. Dit prachtige stuwmeer, omringd door bergen en groene bossen, is niet alleen een spectaculaire plek om te vissen, maar biedt ook een rustige en ontspannen omgeving om van de natuur te genieten. Hier vind je voornamelijk zoetwatervissoorten zoals baars, karper en snoek. Aangezien dit een beschermd gebied is, moet je er rekening mee houden dat je een speciale vergunning nodig hebt om hier te mogen vissen. Deze vergunningen zijn verkrijgbaar bij het plaatselijke toeristenkantoor in Guadalest.

3. Altea

Altea, een charmant dorpje op slechts 10 kilometer ten noorden van Benidorm, heeft een prachtige kustlijn en biedt uitstekende mogelijkheden voor kustvissen. Je kunt hier vissen vanaf de rotsachtige kliffen of het strand, waar je kans maakt op het vangen van zeebrasem, barracuda, makreel en andere vissoorten. De vuurtoren van Altea, gelegen op de top van een klif, is een populaire plek onder de lokale vissers en biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee.

4. Villajoyosa

Villajoyosa, een historisch stadje op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Benidorm, is een andere geweldige plek om te vissen. De kleurrijke huizen en smalle straatjes van Villajoyosa geven je een authentieke Spaanse ervaring, terwijl de lange zandstranden en rotsachtige inhammen uitstekende vismogelijkheden bieden. De belangrijkste vissoorten die je hier kunt verwachten zijn zeebrasem, tandbrasem en makreel.

5. Peñón de Ifach

De Peñón de Ifach, een indrukwekkende rotsformatie die uit de zee oprijst, ligt in Calpe, op ongeveer 25 kilometer ten noorden van Benidorm. De basis van deze rots is een populaire plek om te vissen, met veel mogelijkheden om zeebrasem, tandbrasem, barracuda en andere vissoorten te vangen. Je kunt hier vanaf de kust vissen, of deelnemen aan een georganiseerde boottocht om de wateren rond de Peñón de Ifach te verkennen.

Tips voor vissen in de omgeving van Benidorm
  1. Visvergunningen: Om te mogen vissen in Spanje, heb je een visvergunning nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij lokale visserijkantoren en sommige toeristenkantoren. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels en voorschriften voor het gebied waar je wilt vissen.

  2. Lokale kennis: Neem contact op met lokale vissers en vraag hen om advies over de beste plekken om te vissen en welk aas je het beste kunt gebruiken.

  3. Weersomstandigheden: Houd rekening met de weersomstandigheden. In het algemeen is vissen bij bewolkt weer of tijdens de vroege ochtend- en avonduren effectiever.

  4. Veiligheid: Zorg ervoor dat je altijd een reddingsvest draagt als je vanaf een boot vist, en wees voorzichtig bij het vissen vanaf rotsen of kliffen.

  5. Catch and release: Overweeg om de vissen die je vangt weer terug te zetten in het water, vooral als het om bedreigde of beschermde soorten gaat.

Benidorm en zijn omgeving bieden talloze mogelijkheden voor vissers van alle niveaus. Of je nu een ervaren visser bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, of een beginner die wil genieten van een ontspannen dag aan het water, er is altijd een perfecte visplek te vinden. Met de juiste voorbereiding, vergunningen en kennis van de lokale vissoorten, ben je klaar om je hengel uit te werpen en te genieten van de beste visspots rond Benidorm.