De beste stranden van Benidorm: een paradijs aan de Costa Blanca

29 april 2023
De beste stranden van Benidorm: een paradijs aan de Costa Blanca

Benidorm, gelegen aan de prachtige Costa Blanca in Spanje, staat bekend om zijn spectaculaire stranden en levendige vakantiesfeer. Met meer dan 6 kilometer aan gouden zandstranden, kristalhelder water en een breed scala aan watersporten en recreatiemogelijkheden, trekt Benidorm jaarlijks miljoenen toeristen uit de hele wereld. In dit artikel nemen we je mee op een tour langs de beste stranden van Benidorm, zodat je precies weet waar je moet zijn om optimaal van je vakantie in deze prachtige badplaats te genieten.

1. Playa de Levante

Playa de Levante, ook wel het 'zonsopgangstrand' genoemd, is zonder twijfel het meest populaire en levendige strand van Benidorm. Dit 2 kilometer lange zandstrand strekt zich uit van de oude binnenstad tot aan de Sierra Helada en staat bekend om zijn fijne, gouden zand en het heldere water. Het strand heeft een breed scala aan faciliteiten, waaronder ligbedden, parasols, douches en toiletten, en dankzij de vele strandbars en restaurants heb je hier altijd iets te doen.

Playa de Levante is ook de thuisbasis van een levendige promenade met tal van winkels, bars en eetgelegenheden. Het strand is ideaal voor gezinnen met kinderen, aangezien het water rustig en ondiep is en er de mogelijkheid is om deel te nemen aan allerlei watersporten zoals jetskiën, paddleboarden en bananenboottochten.

2. Playa de Poniente

Playa de Poniente, het 'zonsondergangstrand', ligt ten westen van de oude binnenstad en is met zijn 3 kilometer lengte het grootste strand van Benidorm. Dit strand staat bekend om zijn rustigere sfeer en is daardoor perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen dag aan zee. Net als Playa de Levante biedt Playa de Poniente fijn, gouden zand en kristalhelder water, en is het goed uitgerust met faciliteiten zoals ligbedden, parasols, douches en toiletten.

Bovendien beschikt Playa de Poniente over een prachtige promenade, ontworpen door de beroemde architect Carlos Ferrater, die zich uitstrekt van het stadscentrum tot aan de jachthaven. Langs de promenade vind je tal van terrassen, bars en restaurants waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd met uitzicht op zee.

3. Playa Mal Pas

Playa Mal Pas is een kleinere, intieme baai gelegen tussen de stranden van Levante en Poniente, net onder het beroemde Balcón del Mediterráneo. Dit strand is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een rustigere en meer ontspannen sfeer, weg van de drukte van de grotere stranden. Playa Mal Pas is omgeven door rotsen en heeft een meer afgelegen karakter, maar biedt nog steeds alle basisfaciliteiten zoals ligbedden, parasols, douches en toiletten.

Omdat Playa Mal Pas dicht bij de oude binnenstad van Benidorm ligt, is het de perfecte plek om een dagje strand te combineren met een bezoek aan de historische bezienswaardigheden en de charmante straatjes van de stad.

4. Cala del Tio Ximo

Cala del Tio Ximo is een kleine, afgelegen baai gelegen aan de voet van de Sierra Helada, in het natuurpark Sierra Helada. Dit strand is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een rustigere en meer natuurlijke omgeving en biedt een uitstekende gelegenheid om te snorkelen en te duiken dankzij het kristalheldere water en de rotsachtige zeebodem.

Omdat Cala del Tio Ximo geen faciliteiten zoals ligbedden en parasols biedt, is het aan te raden om je eigen stranduitrusting mee te nemen. Houd er echter rekening mee dat de toegang tot het strand enigszins moeilijk kan zijn, aangezien je een steile helling af moet lopen om er te komen.

5. Cala Almadrava

Cala Almadrava is een andere verborgen parel in het natuurpark Sierra Helada en is een smalle baai met helder water en een rotsachtige zeebodem, ideaal voor snorkelen en duiken. Net als Cala del Tio Ximo is dit strand perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een rustigere en meer afgelegen strandervaring, weg van de drukte van de grotere stranden.

Omdat er geen faciliteiten op Cala Almadrava zijn, is het belangrijk om je eigen stranduitrusting mee te nemen. Houd er ook rekening mee dat de toegang tot het strand via een steile helling gaat, dus zorg ervoor dat je goede schoenen draagt en voorbereid bent op een korte wandeling.

In conclusie, Benidorm heeft een aantal van de beste stranden aan de Costa Blanca te bieden, variërend van levendige en drukke zandstranden tot rustige en afgelegen baaien. Of je nu op zoek bent naar een perfecte plek om te ontspannen met het gezin, te genieten van watersporten of gewoon te genieten van de zon en het kristalheldere water, Benidorm heeft voor elk wat wils.