De betoverende waterval van Fonts de l'Algar: een verborgen paradijs nabij Benidorm

29 juni 2023
De betoverende waterval van Fonts de l'Algar: een verborgen paradijs nabij Benidorm

Benidorm, een populaire vakantiebestemming aan de Spaanse Costa Blanca, staat bekend om zijn levendige nachtleven, prachtige stranden en talloze activiteiten voor toeristen. Maar wist je dat op slechts een korte afstand van deze drukke stad een verborgen paradijs te vinden is? De waterval van Fonts de l'Algar is een adembenemend natuurwonder dat je zeker niet mag missen tijdens je verblijf in Benidorm. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over deze betoverende plek en hoe je er komt.

Waar ligt de waterval van Fonts de l'Algar?

De waterval van Fonts de l'Algar ligt in de provincie Alicante, ongeveer 15 kilometer ten noorden van Benidorm. Deze bijzondere plek bevindt zich nabij het kleine dorpje Callosa d'en Sarria, in een prachtig bergachtig landschap. De waterval maakt deel uit van een groter natuurgebied, dat bekend staat als Les Fonts de l'Algar. Dit gebied is een beschermd natuurreservaat en biedt bezoekers een unieke kans om de ongerepte natuur van de Costa Blanca te ontdekken.

Wat maakt de waterval van Fonts de l'Algar zo speciaal?

De waterval van Fonts de l'Algar bestaat uit een reeks spectaculaire watervallen en natuurlijke zwembaden, die gevormd zijn door de rivier Algar. Het kristalheldere water stroomt van de bergen naar beneden en vormt onderweg indrukwekkende watervallen, die uitmonden in diepe, turquoise poelen. Deze natuurlijke zwembaden zijn omringd door weelderige groene vegetatie, wat het geheel een paradijselijk uiterlijk geeft. Het water heeft een constante temperatuur van ongeveer 18 graden Celsius, wat het de perfecte plek maakt om af te koelen tijdens de warme zomermaanden.

Naast het genieten van het adembenemende uitzicht op de watervallen, kunnen bezoekers ook deelnemen aan verschillende activiteiten in het natuurgebied. Er zijn diverse wandelpaden die je langs de rivier en door het prachtige landschap leiden, waarbij je onderweg verschillende uitzichtpunten tegenkomt om de watervallen vanuit diverse hoeken te bewonderen. Ook zijn er picknickplaatsen waar je kunt ontspannen en genieten van een maaltijd te midden van de natuur.

Hoe bereik je de waterval van Fonts de l'Algar?

Er zijn verschillende manieren om de waterval van Fonts de l'Algar te bereiken vanuit Benidorm. De snelste en gemakkelijkste optie is om een auto te huren en de goed aangegeven route te volgen. De rit duurt ongeveer 30 minuten en biedt onderweg een prachtig uitzicht op het bergachtige landschap. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de ingang van het natuurgebied, maar houd er rekening mee dat er tijdens het hoogseizoen een kleine parkeervergoeding wordt gevraagd.

Een andere optie is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er zijn verschillende busmaatschappijen die vanuit Benidorm naar Callosa d'en Sarria rijden, waar je vervolgens kunt overstappen op een lokale bus naar Les Fonts de l'Algar. De totale reistijd bedraagt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Tot slot zijn er ook georganiseerde excursies beschikbaar vanuit Benidorm. Deze tours bieden vaak niet alleen vervoer naar de waterval, maar ook een gids die je meer vertelt over het gebied en de lokale flora en fauna. Dit kan een uitstekende optie zijn als je liever niet zelf op pad gaat en meer wilt leren over de bijzondere omgeving.

Praktische informatie voor je bezoek aan de waterval van Fonts de l'Algar

Voordat je op pad gaat om de betoverende waterval van Fonts de l'Algar te ontdekken, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:

De waterval van Fonts de l'Algar is een betoverend natuurwonder dat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Benidorm. Dit verborgen paradijs biedt een welkome ontsnapping aan de drukte van de stad en laat je kennismaken met de prachtige natuur die de Costa Blanca te bieden heeft. Of je nu een verfrissende duik wilt nemen in de turquoise zwembaden, een ontspannen wandeling wilt maken door het weelderige landschap, of gewoon wilt genieten van het uitzicht op de indrukwekkende watervallen, de waterval van Fonts de l'Algar zal ongetwijfeld een hoogtepunt zijn van je vakantie.