De lekkerste restaurants van Benidorm

23 juli 2023
De lekkerste restaurants van Benidorm

Benidorm, de parel van de Costa Blanca, is niet alleen bekend om zijn prachtige zandstranden en bruisend nachtleven, maar ook om zijn uitstekende gastronomie. De stad biedt een breed scala aan restaurants waar je kunt genieten van heerlijke, smakelijke gerechten uit zowel de lokale als internationale keuken. In deze blogpost nemen we je mee op een culinaire reis door Benidorm en presenteren we enkele van de lekkerste restaurants die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan deze prachtige badplaats.

1. La Cava Aragonesa

La Cava Aragonesa is een van de bekendste tapasbars in Benidorm en een perfecte plek om te genieten van de authentieke Spaanse keuken. Gelegen in het hart van de oude stad, biedt het een gezellige sfeer, vriendelijke bediening en een indrukwekkende selectie van tapas en pinchos. Onder de specialiteiten bevinden zich onder andere de beroemde Spaanse tortilla, Iberische ham, Manchego kaas en lokale gerechten zoals sepia a la plancha (gegrilde inktvis). Als je een echte tapaservaring wilt beleven, is La Cava Aragonesa een must-visit.

2. El Barranco Playa

El Barranco Playa is een charmant restaurant aan het strand van Levante, met een adembenemend uitzicht op de kustlijn van Benidorm. Dit restaurant staat bekend om zijn verse vis en zeevruchten, die dagelijks worden gevangen door lokale vissers. Hier kun je genieten van een scala aan voortreffelijke gerechten, zoals gegrilde zeebaars, paella met zeevruchten en gamba's al ajillo (garnalen in knoflooksaus). Het restaurant biedt ook een uitgebreide wijnkaart, zodat je de perfecte wijn kunt kiezen om je maaltijd te begeleiden.

3. Restaurante Ulia

Restaurante Ulia is een familiebedrijf dat sinds 1971 bezoekers en lokale bewoners voorziet van heerlijke Mediterrane gerechten. Gelegen op een heuvel, biedt het een spectaculair uitzicht op zowel de stad Benidorm als de zee. Het menu van Restaurante Ulia bestaat uit zowel traditionele Spaanse gerechten als innovatieve creaties die de smaakpapillen prikkelen. Enkele van de hoogtepunten zijn de huisgemaakte kroketten, de gegrilde entrecote en de zeevruchten paella. Mis ook zeker de uitgebreide dessertkaart niet, met klassiekers zoals crème brûlée en tiramisu.

4. Amigos Bistro by Nas & Dino

Als je zin hebt in een mix van internationale smaken, dan is Amigos Bistro by Nas & Dino de plek voor jou. Dit gezellige restaurant, gelegen in de oude stad van Benidorm, biedt een fusion van Mediterrane, Aziatische en Amerikaanse gerechten. Het menu is zorgvuldig samengesteld om een breed scala aan smaken en texturen te presenteren, van romige risotto tot pittige Thaise curry. Vergeet niet om een van hun heerlijke cocktails te proberen, zoals de klassieke Mojito of de verfrissende Gin Fizz.

5. La Falúa

La Falúa is een elegant restaurant gelegen in het levendige Rincón de Loix-gebied van Benidorm en is gespecialiseerd in zowel moderne als traditionele Spaanse gerechten. Met een prachtig terras en een stijlvol interieur, biedt La Falúa een verfijnde setting voor een heerlijke maaltijd. Het menu bevat een scala aan creatieve gerechten, zoals carpaccio van runderlende met foie gras, tartaar van tonijn en sinaasappel, en gestoofde lamsschenkel met aardappelpuree. Zorg ervoor dat je ruimte overhoudt voor een van hun verrukkelijke desserts, zoals de chocolademousse met passievrucht of de panna cotta met rode vruchten.

6. Trasto

Trasto is een modern en stijlvol restaurant gelegen in het hart van Benidorm, waar je kunt genieten van een gastronomische ervaring met een eigentijdse twist. Het restaurant biedt een uniek concept van "tapas met een twist", met innovatieve gerechten zoals zalm tataki met mango, geitenkaas salade met gerookte eendenborst en calamares gevuld met zwarte risotto. Trasto heeft ook een uitgebreide wijnkaart, met zowel lokale als internationale wijnen om je maaltijd perfect te begeleiden.

7. Restaurante La Brasería

Als je een liefhebber bent van vlees, dan mag je Restaurante La Brasería niet missen. Dit traditionele restaurant is gespecialiseerd in gegrilde vleesgerechten, met een grote verscheidenheid aan rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kip. De sfeer is warm en uitnodigend, met een rustiek interieur en een gezellig terras. Enkele van de hoogtepunten op het menu zijn de chuleton de buey (ossenhaas), solomillo de cerdo (varkenshaas) en cordero asado (geroosterd lamsvlees). Geniet van je vleesgerecht met een van de overheerlijke bijgerechten, zoals gegrilde groenten of aardappelgratin.

Benidorm is een waar paradijs voor fijnproevers, met een uitgebreid aanbod aan restaurants die zowel lokale als internationale gerechten serveren. Van traditionele Spaanse tapas tot innovatieve fusiongerechten, er is voor ieder wat wils in deze bruisende badplaats. Of je nu een romantisch diner voor twee zoekt, een gezellige avond met vrienden of een familiefeest, Benidorm heeft het allemaal. Vergeet niet om deze heerlijke restaurants te bezoeken tijdens je volgende vakantie naar Benidorm en geniet van de fantastische gastronomie die deze stad te bieden heeft.