De Leukste Winkelstraten van Benidorm: Van High-End Boetieks tot Lokale Markten

18 september 2023
De Leukste Winkelstraten van Benidorm: Van High-End Boetieks tot Lokale Markten

Benidorm is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, maar ook om zijn diverse winkelervaringen. Van high-end boetieks tot lokale markten, er is voor elk wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs de leukste winkelstraten in Benidorm.

De meest bekende winkelstraat van Benidorm is Avenida Martinez Alejos. Deze straat is gevuld met een mix van lokale en internationale merken, variërend van kleding tot sieraden en elektronica. Hier vind je ook grote warenhuizen zoals El Corte Ingles en Mercadona. De straat is voetgangersgebied, dus je kunt rustig rondlopen en genieten van het winkelen zonder last te hebben van auto's.

2. Calle Gambo

Calle Gambo is een andere populaire winkelstraat in Benidorm. Deze straat biedt een breed scala aan kledingwinkels, schoenenwinkels, juweliers en souvenirwinkels. Er zijn ook tal van restaurants en cafés waar je even kunt bijkomen van het winkelen. De straat is niet zo druk als Avenida Martinez Alejos, dus het is een goede keuze als je rustig wilt winkelen.

3. Avenida del Mediterráneo

Avenida del Mediterráneo is een andere voetgangersstraat in Benidorm die populair is bij shoppers. Deze straat biedt een mix van lokale en internationale merken, evenals tal van restaurants en cafés. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar kleding, schoenen, sieraden of elektronica.

4. Calle Alameda

Calle Alameda is een prachtige straat vol palmbomen en bloemen. Dit is een van de oudste en meest traditionele straten in Benidorm en biedt een mix van lokale en internationale winkels. Hier vind je ook veel souvenirwinkels, dus het is een goede plek om cadeautjes te kopen voor vrienden en familie thuis.

5. Mercado Municipal de Benidorm

Als je op zoek bent naar lokale producten, dan is de Mercado Municipal de Benidorm de plek om naartoe te gaan. Deze overdekte markt biedt een breed scala aan verse producten, waaronder groenten, fruit, vlees en vis. Er zijn ook tal van kraampjes die lokale ambachten en souvenirs verkopen.

6. Centro Comercial La Marina

Als je op zoek bent naar een winkelcentrum, dan is Centro Comercial La Marina de beste keuze. Dit moderne winkelcentrum biedt een breed scala aan winkels, variërend van high-end boetieks tot grote winkelketens. Er zijn ook tal van restaurants en cafés, evenals een bioscoop en een bowlingbaan.

Als je van plan bent om te gaan winkelen in Benidorm, zijn er een paar dingen die je moet weten. De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. Sommige winkels zijn op zondag gesloten, dus het is altijd het beste om van tevoren te controleren.

Als je op zoek bent naar koopjes, dan is het de moeite waard om te wachten tot de uitverkoopperiodes. Deze vinden meestal plaats in januari en juli, wanneer de meeste winkels kortingen bieden op hun producten.

In Benidorm kun je ook belastingvrij winkelen. Dit betekent dat je belasting kunt terugvragen op aankopen die je hebt gedaan in bepaalde winkels. Zorg ervoor dat je een btw-bon vraagt bij het afrekenen en volg de instructies om de belasting terug te vorderen.

Kortom, Benidorm biedt een breed scala aan winkelervaringen, van lokale markten tot high-end boetieks. Of je nu op zoek bent naar kleding, sieraden of souvenirs, er is voor elk wat wils. Dus ga eropuit en ontdek de leukste winkelstraten van Benidorm!