De magische vuurtoren van Cabo de Santa Pola: een verborgen parel nabij Benidorm

26 april 2023
De magische vuurtoren van Cabo de Santa Pola: een verborgen parel nabij Benidorm

Benidorm, aan de zonnige Costa Blanca, is een populaire vakantiebestemming met prachtige stranden, bruisend nachtleven en tal van bezienswaardigheden. Maar er is zoveel meer te ontdekken in dit deel van Spanje. Een van die verborgen parels is de vuurtoren van Cabo de Santa Pola, gelegen op slechts een korte afstand van Benidorm. Deze betoverende vuurtoren biedt een schitterend uitzicht op de Middellandse Zee en is een perfecte plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen.

Geschiedenis van de vuurtoren van Cabo de Santa Pola

De vuurtoren van Cabo de Santa Pola werd gebouwd in 1858 en is sindsdien een historisch symbool van de regio. Het werd opgericht om de veiligheid van de vele schepen die de Middellandse Zee bevoeren te garanderen. De vuurtoren is 14 meter hoog en staat op een klif van 150 meter boven zeeniveau, waardoor het bereik van het licht tot 24 zeemijlen reikt.

Door de jaren heen is de vuurtoren gerenoveerd en gemoderniseerd, maar zijn oorspronkelijke charme is behouden gebleven. De vuurtoren is nog steeds in gebruik en wordt beheerd door de havenautoriteiten van Alicante.

Hoe kom je er?

De vuurtoren van Cabo de Santa Pola is bereikbaar met de auto of te voet via een wandelpad. Het ligt op ongeveer 20 kilometer van de stad Santa Pola en 50 kilometer van Benidorm. Als je met de auto gaat, neem dan de N-332 en volg de borden naar Santa Pola. Neem vervolgens de afslag richting de vuurtoren. Er is een parkeerterrein in de buurt van de vuurtoren, vanwaar je te voet verder kunt gaan.

Als je liever wandelt, zijn er verschillende routes die je kunt nemen. Een populaire route is het Sendero de la Costa, een wandelpad dat langs de kust loopt en een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. De wandeling duurt ongeveer drie uur en is relatief eenvoudig, geschikt voor de meeste fitnessniveaus.

Wat is er te zien en te doen?

De vuurtoren van Cabo de Santa Pola is niet alleen een historisch monument, maar ook een uitstekende plek om te genieten van de natuur en het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee. Hier zijn enkele activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je bezoek:

  1. Wandelen: Trek je wandelschoenen aan en verken de prachtige natuur rondom de vuurtoren. Het gebied is rijk aan flora en fauna, waaronder zeldzame plantensoorten en trekvogels die je onderweg kunt spotten.

  2. Fotografie: De vuurtoren van Cabo de Santa Pola is een fotogenieke plek, met zijn iconische witte toren tegen de achtergrond van de diepblauwe Middellandse Zee. Fotografeer de vuurtoren op verschillende tijdstippen van de dag om het veranderende licht en de sfeer vast te leggen.

  3. Picknicken: Neem een picknickmand mee en geniet van een ontspannen lunch met uitzicht op de zee. Er zijn verschillende picknickplaatsen rondom de vuurtoren, maar zorg ervoor dat je al je afval opruimt om de natuur te beschermen.

  4. Natuurlijke zwembaden: Op korte afstand van de vuurtoren vind je enkele natuurlijke zwembaden die zijn gevormd door de erosie van de rotsen. Deze zwembaden zijn gevuld met kristalhelder zeewater en zijn een ideale plek om af te koelen tijdens de warme zomerdagen.

  5. Zonsondergang kijken: De vuurtoren van Cabo de Santa Pola is een populaire plek om de zonsondergang te bekijken. Kom vroeg om een goed plekje te bemachtigen en geniet van de adembenemende kleuren die de hemel en de zee vullen terwijl de zon ondergaat.

Respecteer het milieu

De vuurtoren van Cabo de Santa Pola bevindt zich in een beschermd natuurgebied, en het is belangrijk om het milieu te respecteren tijdens je bezoek. Zorg ervoor dat je op de paden blijft en geen planten of dieren verstoort. Neem al je afval mee en laat geen sporen achter.

De vuurtoren van Cabo de Santa Pola is een prachtige en betoverende plek die een bezoek waard is tijdens je verblijf in Benidorm. Het is een uitstekende plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Of je nu een wandelaar, een fotograaf of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, de vuurtoren van Cabo de Santa Pola zal je niet teleurstellen.