De Vuurtoren van Cabo de la Huerta: Een Schitterend Juweel bij Alicante

16 augustus 2023
De Vuurtoren van Cabo de la Huerta: Een Schitterend Juweel bij Alicante

De Vuurtoren van Cabo de la Huerta, gelegen nabij de prachtige stad Alicante, is zonder twijfel een van de meest pittoreske en adembenemende plekken aan de Costa Blanca. In dit blogartikel zullen we de geschiedenis, het uitzicht en de bezienswaardigheden van deze verborgen schat verkennen. Zowel voor toeristen als voor de lokale bevolking is dit een must-visit bestemming die je niet mag missen tijdens je volgende reis naar Benidorm of Alicante.

Een stukje geschiedenis

De Vuurtoren van Cabo de la Huerta, ook wel bekend als de Faro de Cabo de la Huerta of de Faro de la Albufereta, werd gebouwd in 1863 en heeft sindsdien schepen veilig naar de kust van Alicante geleid. De vuurtoren werd strategisch geplaatst op de kaap van Cabo de la Huerta, een rotsachtig en steil gebied dat zich uitstrekt tot in de Middellandse Zee. Deze kaap biedt een panoramisch uitzicht op zowel Alicante als de kustlijn van de regio Valencia.

De vuurtoren is 20 meter hoog en heeft een lichthoogte van 45 meter boven zeeniveau, waardoor het licht tot op 20 zeemijl afstand zichtbaar is. Het onderscheidende kenmerk van de vuurtoren is het witte achthoekige ontwerp met een rood dak, dat het een opvallende aanwezigheid geeft aan de kustlijn.

De adembenemende uitzichten

Het uitzicht vanaf de Vuurtoren van Cabo de la Huerta is werkelijk adembenemend. Vanaf het uitkijkpunt heb je een panoramisch uitzicht op de prachtige kustlijn van de Costa Blanca, met name de baai van Alicante en de stad Benidorm. Aan de andere kant van de kaap kun je de indrukwekkende kliffen van de Serra Gelada bewonderen, evenals de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee.

Het uitzicht vanaf de vuurtoren wordt nog spectaculairder bij zonsondergang wanneer de zon langzaam achter de heuvels van de Serra Gelada zakt en de hemel een schitterende reeks kleuren vertoont. Dit is een perfect moment om je camera erbij te pakken en enkele prachtige foto's te maken om mee naar huis te nemen.

Bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving

Naast het genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf de Vuurtoren van Cabo de la Huerta, zijn er ook tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving die je kunt verkennen. Hier zijn enkele aanraders:

Hoe kom je er?

De Vuurtoren van Cabo de la Huerta is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of zelfs te voet vanuit Alicante. Als je met de auto reist, neem dan de N-332 richting Playa de San Juan en sla af bij de afslag Cabo de la Huerta. Er is een kleine parkeerplaats bij de ingang van het wandelpad naar de vuurtoren, maar houd er rekening mee dat deze beperkte ruimte biedt.

Voor een schilderachtige fietstocht of wandeling kun je de kustweg van Alicante naar de Vuurtoren van Cabo de la Huerta volgen, die ongeveer 8 kilometer lang is.

De Vuurtoren van Cabo de la Huerta is een prachtige bestemming die de moeite waard is om te bezoeken tijdens je verblijf aan de Costa Blanca. Of je nu geniet van het adembenemende uitzicht, de vele wandelpaden verkent of ontspant op een van de nabijgelegen stranden, je zult ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring beleven. Dus, pak je camera en wandelschoenen en maak je klaar om dit verborgen juweel bij Alicante te ontdekken!