Het adembenemende uitzichtpunt van La Creueta in Altea

7 augustus 2023
Het adembenemende uitzichtpunt van La Creueta in Altea

De Costa Blanca, met haar prachtige zandstranden en turquoise wateren, is een populaire vakantiebestemming voor zowel Spanjaarden als buitenlandse toeristen. Een van de meest pittoreske steden aan deze kustlijn is Altea, gelegen op slechts enkele kilometers ten noorden van Benidorm. Altea wordt vaak geprezen om zijn charmante oude stad, smalle geplaveide straatjes en een overvloed aan kunstgalerijen en ambachtelijke winkels. Echter, een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Altea is het uitzichtpunt van La Creueta, dat een adembenemend panoramisch uitzicht biedt over de baai van Altea en de omliggende bergen.

De beklimming naar La Creueta

La Creueta, ook wel bekend als het kruis van Altea, is gelegen op de top van een heuvel en is bereikbaar via een reeks trappen en paden die bezoekers door de charmante oude stad leiden. De klim naar het uitkijkpunt is zeker de moeite waard, maar het kan uitdagend zijn voor sommige mensen, vooral tijdens de warme zomermaanden. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt en voldoende water meeneemt om gehydrateerd te blijven tijdens de wandeling.

De beklimming begint in de oude stad, waar je je een weg baant door de smalle straatjes, langs de witgekalkte huizen en charmante pleintjes. Terwijl je door de oude stad wandelt, zul je een aantal interessante bezienswaardigheden tegenkomen, zoals de Virgen del Consuelo kerk, met zijn iconische blauwe koepel, en het Casa de Cultura, een cultureel centrum dat regelmatig tentoonstellingen en evenementen organiseert.

Naarmate je verder omhoog klimt, zul je de trappen en geplaveide paden volgen die zich een weg banen langs de heuvel. Onderweg zul je verschillende uitkijkpunten tegenkomen die een prachtig uitzicht bieden op Altea en de omliggende gebieden. Neem de tijd om even te stoppen en te genieten van deze uitzichten, voordat je verder gaat met de klim naar La Creueta.

Het spectaculaire uitzicht vanaf La Creueta

Eenmaal boven op de heuvel wordt je beloond met een spectaculair panorama dat de baai van Altea, de omliggende bergen en de nabijgelegen dorpen omvat. Op een heldere dag kun je zelfs het eiland Tabarca en de indrukwekkende skyline van Benidorm in de verte zien.

Het uitzichtpunt zelf bestaat uit een groot terras, omgeven door een lage muur en een groot ijzeren kruis, dat naar verluidt werd geplaatst om de stad te beschermen tegen kwade geesten. Neem de tijd om te ontspannen op het terras en te genieten van de rust en stilte, terwijl je het adembenemende uitzicht in je opneemt. Dit is ook een uitstekende plek om foto's te maken, dus zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt om de herinnering aan dit prachtige uitzicht vast te leggen.

De afdaling en andere bezienswaardigheden in Altea

Na voldoende tijd te hebben doorgebracht bij La Creueta en te genieten van het uitzicht, is het tijd om de afdaling terug naar de oude stad te maken. Terwijl je naar beneden gaat, zijn er nog enkele andere bezienswaardigheden in Altea die je kunt verkennen.

Altea is bekend om zijn kunstgalerijen en ambachtelijke winkels, dus neem de tijd om door de straten te slenteren en enkele van de unieke stukken te bekijken die door lokale kunstenaars zijn gemaakt. Als je geïnteresseerd bent in de lokale geschiedenis, is een bezoek aan het Altea Museum een must. Dit kleine museum is gewijd aan de geschiedenis en het erfgoed van de stad en biedt een fascinerend inzicht in het leven in Altea door de eeuwen heen.

Ten slotte, als je trek hebt gekregen van de klim naar La Creueta en de afdaling, zijn er tal van restaurants en cafés in de oude stad waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes.

Een bezoek aan het uitzichtpunt van La Creueta in Altea is een must voor iedereen die de schoonheid van de Costa Blanca wil ervaren. De klim naar het uitkijkpunt kan uitdagend zijn, maar het adembenemende uitzicht op de baai van Altea en de omliggende bergen maakt het de moeite meer dan waard. Altea zelf is een charmante en pittoreske stad, met veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en gastronomie. Dus of je nu op zoek bent naar een ontspannende vakantie aan de kust of een avontuurlijke verkenning van de lokale geschiedenis en cultuur, Altea en het uitzichtpunt van La Creueta hebben voor elk wat wils.