Het spectaculaire uitzichtpunt van El Pla de la Casa in Altea

31 augustus 2023
Het spectaculaire uitzichtpunt van El Pla de la Casa in Altea

Ben je op zoek naar een adembenemende plek om te genieten van een panoramisch uitzicht op de kustlijn van de Costa Blanca? Zoek dan niet verder dan El Pla de la Casa in Altea. Dit uitzichtpunt biedt een van de mooiste uitzichten in de regio en is een absolute must-see voor elke reiziger die de omgeving van Benidorm bezoekt.

Waar ligt El Pla de la Casa?

El Pla de la Casa is gelegen in de stad Altea, op ongeveer 15 km ten noorden van Benidorm. Het bevindt zich op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel en biedt een panoramisch uitzicht op de zee, de bergen en de omliggende dorpen. Het uitzichtpunt is gemakkelijk te bereiken met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Het uitzicht vanaf El Pla de la Casa

Het uitzicht vanaf El Pla de la Casa is werkelijk spectaculair. Vanaf hier kun je genieten van een ononderbroken uitzicht op de kustlijn van de Costa Blanca, met inbegrip van de nabijgelegen steden Benidorm, Calpe en Albir. Het uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende bergen is ook adembenemend.

Maar dat is niet alles. Het uitzicht vanaf El Pla de la Casa biedt ook een prachtig perspectief op de charmante oude stad van Altea, die zich aan de voet van de heuvel bevindt. De witgekalkte huizen en kronkelende straatjes van de oude stad contrasteren prachtig met de helderblauwe lucht en de groene heuvels die de stad omringen.

Hoe El Pla de la Casa te bereiken

El Pla de la Casa is gemakkelijk te bereiken met de auto. Vanuit Benidorm kun je de N-332 volgen in noordelijke richting en vervolgens de borden naar Altea volgen. Eenmaal in Altea, volg je de borden naar El Pla de la Casa. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het uitzichtpunt.

Als je niet over een auto beschikt, kun je ook met de bus naar Altea reizen. Er zijn regelmatig bussen beschikbaar vanuit Benidorm en andere nabijgelegen steden. Vanuit Altea kun je dan een taxi nemen naar El Pla de la Casa of te voet gaan. Houd er wel rekening mee dat het een flinke klim kan zijn naar het uitzichtpunt.

Wat te doen in El Pla de la Casa

El Pla de la Casa is niet alleen een geweldige plek om van het uitzicht te genieten, maar ook om te wandelen en te picknicken. Er zijn verschillende wandelpaden die vanaf het uitzichtpunt beginnen en die je door de prachtige omliggende natuur leiden. Je kunt ook een picknickmand meenemen en genieten van een ontspannen lunch of diner terwijl je van het uitzicht geniet.

Als je op zoek bent naar avontuur, kun je ook paragliden of deltavliegen vanaf de heuvels rond El Pla de la Casa. Er zijn verschillende bedrijven in de buurt die deze activiteiten aanbieden.

El Pla de la Casa is een van de meest spectaculaire uitzichtpunten in de regio en een must-see voor elke reiziger die de omgeving van Benidorm bezoekt. Het biedt een adembenemend uitzicht op de kustlijn van de Costa Blanca, de omliggende bergen en de charmante oude stad van Altea. Of je nu wilt wandelen, picknicken of avontuur zoekt, El Pla de la Casa biedt voor elk wat wils. Dus plan je volgende reis naar de Costa Blanca en neem de tijd om dit prachtige uitzichtpunt te bezoeken!