Het verborgen juweeltje van Benidorm: Het strand van Cala del Moraig in Benitachell

22 augustus 2023
Het verborgen juweeltje van Benidorm: Het strand van Cala del Moraig in Benitachell

Benidorm, een populaire vakantiebestemming aan de Costa Blanca in Spanje, is vooral bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige zandstranden en kristalheldere water. Maar slechts op een klein eindje rijden van deze bruisende stad ligt een verborgen juweeltje dat niet mag worden gemist: het strand van Cala del Moraig in Benitachell. Dit adembenemende strand, omgeven door indrukwekkende kliffen en doorspekt met grotten, is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Middellandse Zee.

De charme van Cala del Moraig

Het strand van Cala del Moraig is een klein kiezelstrand, gelegen in een beschutte baai tussen de kliffen van de Cumbre del Sol urbanisatie in Benitachell. Dit maakt het een rustige en vredige oase, weg van de drukte van het nabijgelegen Benidorm. Het strand is ongeveer 250 meter lang en 25 meter breed, waardoor het een intieme en gezellige plek is om te zonnebaden en te genieten van het kristalheldere water.

De dramatische kliffen die het strand omringen bieden niet alleen een spectaculair uitzicht, maar maken ook deel uit van het unieke karakter van Cala del Moraig. De kliffen zijn gevormd door eeuwen van erosie en zorgen voor een indrukwekkend decor voor dit prachtige strand. Bovendien bieden ze enige schaduw voor degenen die willen ontsnappen aan de intense Spaanse zon.

De fascinerende grotten van Cala del Moraig

Een van de meest bijzondere kenmerken van het strand van Cala del Moraig zijn de grotten die in de kliffen zijn uitgesleten. Er zijn twee hoofdgrotten om te verkennen: de Cova dels Arcs en de Cova del Moraig.

De Cova dels Arcs is een indrukwekkende zee-grot die zich aan de zuidkant van het strand bevindt. De grot is beroemd om zijn natuurlijke bogen die boven het water uitsteken, wat een spectaculair gezicht is om te zien. De Cova dels Arcs is ook een populaire duikplek en een toegangspoort tot een uitgebreid ondergronds grottenstelsel. Duikers van over de hele wereld komen naar Cala del Moraig om deze fascinerende onderwaterwereld te verkennen.

De Cova del Moraig is een droge grot die zich aan de noordkant van het strand bevindt. Deze grot is alleen te voet bereikbaar en biedt een spannend avontuur voor degenen die graag de omgeving verkennen. De grot is gevuld met stalactieten en stalagmieten, wat een betoverend schouwspel biedt.

Activiteiten op en rondom Cala del Moraig

Cala del Moraig is niet alleen een prachtige plek om te ontspannen, maar biedt ook tal van activiteiten voor de avontuurlijke bezoeker. Enkele van de populairste activiteiten op het strand zijn:

  1. Zwemmen en snorkelen - Het kristalheldere water van Cala del Moraig is perfect om te zwemmen en te snorkelen. Het water is rustig en ondiep, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als meer ervaren snorkelaars om de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen.
  2. Wandelen - Er zijn verschillende wandelpaden in de omgeving van Cala del Moraig. Een van de populairste is de Sendero de la Cova del Moraig, een route van ongeveer 2,5 kilometer die je naar de Cova del Moraig en een spectaculair uitzicht op de kustlijn leidt.
  3. Kajakken - Cala del Moraig is een geweldige plek om te kajakken, met veel verborgen baaien en grotten om te verkennen. Het huren van een kajak is een leuke manier om de kustlijn en het kristalheldere water van dichtbij te bekijken.
Bereikbaarheid van Cala del Moraig

Cala del Moraig is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit Benidorm, ongeveer 40 minuten rijden. Er is een gratis parkeerplaats op slechts een korte loopafstand van het strand. Houd er echter rekening mee dat het strand van Cala del Moraig alleen te voet bereikbaar is via een steile afdaling, dus het is misschien niet geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Het strand van Cala del Moraig in Benitachell is een verborgen juweeltje dat zeker een bezoek waard is tijdens je vakantie in Benidorm. Met zijn dramatische kliffen, fascinerende grotten en kristalheldere water, biedt dit prachtige strand een unieke en rustige oase, weg van de drukte van de stad. Of je nu wilt ontspannen, zwemmen, snorkelen, wandelen of kajakken, Cala del Moraig heeft voor ieder wat wils. Dus pak je zwemspullen en ga op avontuur naar dit betoverende strand aan de Costa Blanca!