Ontdek de betoverende parken en tuinen van Benidorm: een groene oase in het hart van de stad!

31 maart 2024
Ontdek de betoverende parken en tuinen van Benidorm: een groene oase in het hart van de stad!

Benidorm staat bekend om zijn bruisende stranden, levendige nachtleven en moderne architectuur. Maar wist je dat deze stad aan de Costa Blanca ook een aantal prachtige parken en tuinen heeft? Van weelderige botanische tuinen tot charmante stadsparken, Benidorm heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door de mooiste parken en tuinen van Benidorm. Bereid je voor om betoverd te worden door de groene oase in het hart van de stad!

1. Parque de Elche

Het Parque de Elche, ook wel bekend als het L'Aigüera Park, is een van de meest iconische parken van Benidorm. Gelegen in het centrum van de stad, biedt dit park een rustige en serene plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Met zijn prachtige fonteinen, weelderige gazons en kleurrijke bloemenperken is het park een lust voor het oog. Maak een wandeling langs de kronkelende paden, bewonder de standbeelden en geniet van de schaduw van de prachtige palmbomen. Het Parque de Elche is ook de perfecte plek voor een picknick of om gewoon even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

2. Parque de Foietes

Het Parque de Foietes is een favoriete plek voor zowel de locals als toeristen. Dit park is gelegen aan de rand van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Benidorm. Het park heeft grote groene gazons, speeltuinen voor kinderen, sportfaciliteiten en zelfs een amfitheater waar regelmatig concerten en evenementen worden georganiseerd. Maak een wandeling langs de kronkelende paden, geniet van de kleurrijke bloemen en neem een pauze op een van de vele bankjes. Het Parque de Foietes is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

3. Jardines de l'Aigüera

De Jardines de l'Aigüera is een prachtig park dat direct naast het Parque de Elche ligt. Dit park is vooral bekend om zijn adembenemende fonteinen die 's avonds verlicht worden en een spectaculaire water- en lichtshow creëren. De fonteinen zijn een populaire attractie en trekken veel bezoekers aan. Naast de fonteinen heeft het park ook mooie bloemperken, schaduwrijke bomen en bankjes waar je kunt ontspannen en genieten van de sfeer. Breng een bezoek aan de Jardines de l'Aigüera en laat je betoveren door de magie van de fonteinen.

4. Parque de l'Aiguera

Het Parque de l'Aiguera is een grootschalig park dat zich uitstrekt langs de rivierbedding van de Amadorio-rivier. Dit park is perfect voor liefhebbers van wandelen en fietsen, met kilometers aan paden die je kunt verkennen. Het park heeft ook prachtige tuinen, picknickplaatsen en speeltuinen voor kinderen. Geniet van de frisse lucht, de prachtige natuur en het rustige geluid van stromend water terwijl je door het park wandelt. Het Parque de l'Aiguera is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuur.

5. Parque de El Moli

Het Parque de El Moli is een verborgen parel in Benidorm. Dit park ligt net buiten het centrum van de stad en biedt een rustige en vredige omgeving om te ontspannen. Het park is omgeven door prachtige natuur en heeft een oude watermolen die nog steeds in gebruik is. Maak een wandeling langs de kronkelende paden, bewonder de bloemen en planten en geniet van het geluid van het stromende water. Het Parque de El Moli is de perfecte plek om te genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

Benidorm mag dan bekend staan om zijn stranden en nachtleven, maar de stad heeft ook een verrassende hoeveelheid groene ruimtes. Van weelderige parken tot charmante tuinen, er is genoeg te ontdekken voor natuurliefhebbers. Dus de volgende keer dat je Benidorm bezoekt, neem dan wat tijd om de betoverende parken en tuinen van de stad te verkennen. Je zult versteld staan van de schoonheid en sereniteit die je zult vinden in deze groene oases in het hart van de stad.