Ontdek de Hemelse Smaken van Benidorm: De Beste Plekken om te Dineren

19 maart 2024
Ontdek de Hemelse Smaken van Benidorm: De Beste Plekken om te Dineren

Benidorm, gelegen aan de prachtige kust van de Middellandse Zee, staat bekend om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden. Maar wist je dat deze populaire toeristische bestemming ook een geweldige culinaire scene heeft? Van traditionele Spaanse gerechten tot internationale keukens, Benidorm heeft voor elk wat wils. In deze blogpost nemen we je mee op een culinaire reis door de beste plekken om te dineren in Benidorm. Bereid je voor om je smaakpapillen te verwennen!

Een Smaakvolle Start: Tapas Bars

Als je in Benidorm bent, moet je zeker een bezoek brengen aan een van de vele tapas bars. Tapas zijn kleine, smaakvolle gerechten die perfect zijn om te delen met vrienden en familie. Ze zijn ook ideaal voor het proeven van verschillende smaken en gerechten. Een van de meest populaire tapas bars in Benidorm is El Xato. Ze staan bekend om hun heerlijke selectie van traditionele tapas, waaronder patatas bravas, albóndigas (gehaktballetjes) en pimientos de padrón (gefrituurde groene pepers). Vergeet niet om een glas sangria te bestellen om je maaltijd compleet te maken!

Proef de Mediterrane Sfeer: Visrestaurants

Benidorm heeft een overvloed aan visrestaurants waar je kunt genieten van verse zeevruchten en visgerechten. Een absolute aanrader is Restaurante Gambrinus, gelegen aan de levendige boulevard. Ze bieden een uitgebreid menu met gerechten zoals gegrilde inktvis, paella met zeevruchten en gegrilde dorade. De smaken zijn verfijnd en de presentatie is prachtig. Het restaurant heeft ook een prachtig uitzicht op zee, waardoor je kunt genieten van je maaltijd terwijl je luistert naar het geluid van de golven.

Een Wereldse Smaakervaring: Internationale Restaurants

Als je op zoek bent naar iets anders dan de traditionele Spaanse keuken, hoef je je in Benidorm geen zorgen te maken. De stad heeft een breed scala aan internationale restaurants waar je kunt genieten van gerechten uit alle hoeken van de wereld. Een van de beste keuzes is Himalaya Tandoori, een Indiaas restaurant met een uitgebreid menu van heerlijke curry's, tandoori gerechten en verse naanbrood. De smaken zijn authentiek en de kruiden zijn perfect in balans. Voor liefhebbers van de Aziatische keuken is Wok Mandarin een must-visit. Hier kun je genieten van verse sushi, knapperige loempia's en smaakvolle roerbakgerechten.

Een Vleugje Zoetheid: Dessertplekken

Geen maaltijd is compleet zonder een zoete afsluiter. Gelukkig heeft Benidorm ook een aantal geweldige plekken waar je kunt genieten van heerlijke desserts. Een van de populairste dessertplekken in de stad is Heladería Venecia, een ijssalon die al sinds 1962 ambachtelijk ijs maakt. Hier kun je kiezen uit een breed scala aan smaken, van klassiekers zoals vanille en chocolade tot meer avontuurlijke smaken zoals pistache en mango. Voor de liefhebbers van zoetigheden is Chocolatería Valor een must. Hier kun je genieten van heerlijke chocoladetraktaties, zoals warme churros met gesmolten chocolade en romige chocolademelk.

Tips voor een Geweldige Dinerervaring in Benidorm

Benidorm biedt een smaakvolle en gevarieerde culinaire ervaring waar je zeker van zult genieten. Of je nu op zoek bent naar traditionele Spaanse gerechten, internationale smaken of zoete lekkernijen, deze bruisende stad heeft voor elk wat wils. Dus wacht niet langer en ontdek de hemelse smaken van Benidorm tijdens je volgende bezoek!