Ontdek de Onderwaterwereld: De Beste Duikplekken rondom Benidorm

23 maart 2024
Ontdek de Onderwaterwereld: De Beste Duikplekken rondom Benidorm

Benidorm is niet alleen bekend om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden, maar ook om zijn adembenemende onderwaterwereld. Duikers van over de hele wereld worden aangetrokken door de heldere wateren en de diverse mariene flora en fauna. In dit artikel nemen we je mee naar de beste duikplekken in de omgeving van Benidorm. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, er is voor elk niveau iets te beleven.

1. Isla de Benidorm

Een van de meest populaire duikplekken in de omgeving is de Isla de Benidorm, een klein eiland op ongeveer 3 zeemijlen van de kust. Het water rondom het eiland is kristalhelder en biedt geweldige zichtbaarheid. Je zult versteld staan van de kleurrijke koralen, zeesterren en zee-anemonen die de onderwaterwereld van het eiland sieren. Daarnaast is het een hotspot voor het spotten van verschillende soorten vissen, zoals murenen, octopussen en tandbaarzen.

2. La Llosa

Voor duikers die op zoek zijn naar een uitdagende duikervaring, is La Llosa de perfecte plek. Deze duikplek ligt op slechts een paar honderd meter van de kust en biedt een verscheidenheid aan onderwaterformaties, waaronder grotten, kliffen en overhangen. Hier kun je genieten van het verkennen van tunnels en doorgangen, terwijl je wordt omringd door scholen kleurrijke vissen en nieuwsgierige inktvissen.

3. El Racó

Vlakbij het eiland Isla de Benidorm ligt El Racó, een andere geweldige duikplek. Deze locatie staat bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties en steile wanden die tot wel 35 meter diep gaan. Duikers kunnen hier genieten van een verscheidenheid aan zeeleven, waaronder barracuda's, tonijnen en zelfs zeeschildpadden. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je wilt deze prachtige onderwaterlandschappen zeker vastleggen.

4. Punta de la Escaleta

Voor duikers die op zoek zijn naar een duikplek met een beetje geschiedenis, is Punta de la Escaleta een must-visit. Deze plek staat bekend om zijn onderwaterarcheologische vindplaats, waar je oude amforen, ankers en andere overblijfselen kunt zien. Naast de historische artefacten kun je hier ook genieten van de overvloedige zee-egels, zeesterren en scholen kleurrijke vissen.

5. Cala de l'Almadrava

Als je op zoek bent naar een duikplek met ongerepte natuur en rustige wateren, dan is Cala de l'Almadrava de juiste keuze voor jou. Deze afgelegen baai biedt duikers de mogelijkheid om te genieten van helder water en een gevarieerd onderwaterlandschap. Van rotsformaties tot zandbodems, je zult versteld staan van de diversiteit aan zeeleven dat je hier kunt tegenkomen. Vergeet niet om een duiklamp mee te nemen, want er zijn verschillende grotten en doorgangen om te verkennen.

Tips voor Duiken in Benidorm

Dus, of je nu een ervaren duiker bent die op zoek is naar nieuwe avonturen of een beginner die de onderwaterwereld wil verkennen, de duikplekken rondom Benidorm bieden voor elk wat wils. Pak je duikuitrusting in en ontdek de prachtige onderwaterwereld die deze regio te bieden heeft. Je zult versteld staan van de schoonheid en diversiteit die je zult tegenkomen. Veel duikplezier!