Ontdek de pracht van het Natuurpark Albufera bij Valencia

24 september 2023
Ontdek de pracht van het Natuurpark Albufera bij Valencia

Valencia is niet alleen bekend om zijn heerlijke sinaasappels en de beroemde paella, maar ook om het prachtige natuurpark Albufera. Dit park ligt net ten zuiden van de stad en is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuur. In deze blog vertellen we je alles over dit prachtige park, van de geschiedenis tot de activiteiten die je er kunt doen.

De geschiedenis van het Natuurpark Albufera

Het natuurpark Albufera is een van de belangrijkste wetlands van Spanje en is in 1986 uitgeroepen tot nationaal park. Het park is vernoemd naar het gelijknamige meer, dat een oppervlakte van ongeveer 21.000 hectare heeft. Het meer is ontstaan doordat de rivier de Turia een delta vormde en zo in de zee uitmondde. Vandaag de dag is Albufera een belangrijk gebied voor de visserij, de landbouw en het toerisme.

Activiteiten in het Natuurpark Albufera

Het natuurpark Albufera heeft voor iedereen wel iets te bieden. Hieronder een aantal activiteiten die je kunt doen in het park.

Boottocht op het meer

Een boottocht op het meer is een van de populairste activiteiten in het natuurpark Albufera. Tijdens de tocht kun je genieten van de prachtige natuur en het uitzicht op de omringende bergen. Er zijn verschillende soorten boten beschikbaar, van kleine roeiboten tot grote rondvaartboten. De tochten duren meestal tussen de 30 minuten en een uur.

Vogels spotten

Het natuurpark Albufera is een belangrijk gebied voor vogels, vooral tijdens de migratieperiodes in het voor- en najaar. Je kunt hier meer dan 250 verschillende soorten vogels spotten, waaronder flamingo's, ooievaars, pelikanen en reigers. Er zijn verschillende observatiepunten in het park waar je de vogels kunt bekijken.

Fietsen door het park

Het natuurpark Albufera heeft ook een aantal mooie fietsroutes die je kunt afleggen. Je kunt hierbij genieten van de prachtige natuur en de rustige omgeving. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in de omgeving die fietsen verhuren.

Wandelen in de omgeving

Het natuurpark Albufera heeft ook verschillende wandelroutes die je kunt afleggen. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, dus er is voor ieder wat wils. Tijdens de wandelingen kun je genieten van de prachtige omgeving en de vele vogels die je onderweg tegenkomt.

Paella eten

Een bezoek aan het natuurpark Albufera is niet compleet zonder het eten van paella. Dit gerecht is ontstaan in de omgeving van Valencia en wordt traditioneel gemaakt met kip, konijn en snijbonen. Er zijn verschillende restaurants in de omgeving die paella serveren, maar het is ook mogelijk om zelf paella te maken tijdens een kookworkshop.

Praktische informatie

Het natuurpark Albufera is het hele jaar door geopend en de entree is gratis. Er zijn verschillende parkeerplaatsen in de omgeving waar je je auto kunt parkeren. Het is ook mogelijk om het park met de bus te bereiken vanuit Valencia. De beste periode om het park te bezoeken is tijdens de lente en de herfst, wanneer de natuur op zijn mooist is en er veel vogels te spotten zijn.

Het natuurpark Albufera is een prachtige plek om even te ontsnappen aan de drukte van Valencia en te genieten van de natuur. Of je nu wilt varen op het meer, vogels wilt spotten, wilt fietsen of wandelen, er is voor ieder wat wils. Vergeet ook zeker niet om paella te eten tijdens je bezoek aan het park. Kortom, het natuurpark Albufera is een absolute must-see tijdens je verblijf in Valencia.