Ontdek de Pracht van Natuurpark Serra Gelada bij Albir

28 augustus 2023
Ontdek de Pracht van Natuurpark Serra Gelada bij Albir

Ben je op zoek naar adembenemende natuur en een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee? Dan is een bezoek aan het natuurpark Serra Gelada bij Albir zeker de moeite waard! In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis door dit prachtige natuurgebied, en delen we onze tips voor een onvergetelijke ervaring.

Wat maakt Serra Gelada zo bijzonder?

Serra Gelada is een beschermd natuurgebied in de provincie Alicante, Spanje. Het park is opgericht in 2005 en beslaat een oppervlakte van ongeveer 5.600 hectare. Het park omvat de bergketen Serra Gelada, die uitkijkt op de Middellandse Zee en de baai van Altea.

De bergketen is een van de belangrijkste plekken in de regio voor de bescherming van de natuurlijke habitat van veel zeldzame en bedreigde soorten. Zo leven er verschillende soorten vogels, waaronder de monniksgier en de slechtvalk. Ook vind je er diverse plantensoorten, waaronder de zeldzame witte gentiaan en de St. Elenaschachtel.

Welke activiteiten kun je ondernemen in Serra Gelada?

Er zijn diverse activiteiten die je kunt ondernemen in Serra Gelada, afhankelijk van je interesses en fysieke gesteldheid. Hieronder delen we enkele opties:

# Wandelen

Een van de populairste activiteiten in Serra Gelada is wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, variƫrend van eenvoudige paden tot meer uitdagende routes. Een van de meest populaire routes is de wandeling vanaf de vuurtoren van Albir naar de vuurtoren van Punta del Albir. Deze route is ongeveer 5 kilometer lang en biedt spectaculaire uitzichten op de kustlijn en de zee.

# Fietsen

Voor de meer avontuurlijke bezoekers is fietsen een goede optie. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variƫrend in lengte en moeilijkheidsgraad. Een van de meest populaire routes is de kustlijnroute, die begint in Altea en langs de kustlijn van Serra Gelada loopt. Deze route biedt prachtige uitzichten op de zee en de bergen.

# Snorkelen en duiken

Serra Gelada is een geweldige plek om te snorkelen en te duiken. Het kristalheldere water en de rijke fauna en flora maken het een ideale locatie voor deze activiteiten. Er zijn verschillende duikscholen en snorkelverhuurders beschikbaar in de omgeving.

# Vogels spotten

Vogelliefhebbers kunnen in Serra Gelada hun hart ophalen. Er zijn verschillende soorten vogels te zien, waaronder de monniksgier, de slechtvalk en de aasgier. Er worden regelmatig georganiseerde tours aangeboden om vogels te spotten.

Praktische tips

Serra Gelada is een prachtig natuurgebied dat zeker een bezoek waard is. Met zijn spectaculaire uitzichten, rijke fauna en flora en diverse activiteiten, is er voor iedereen iets te doen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, snorkelen of vogels spotten, Serra Gelada heeft het allemaal. Vergeet niet om praktische tips in acht te nemen en geniet van de schoonheid van dit bijzondere natuurgebied.