Ontdek de prachtige historische gebouwen van Benidorm: Een reis terug in de tijd!

4 februari 2024
Ontdek de prachtige historische gebouwen van Benidorm: Een reis terug in de tijd!

Benidorm staat bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige stranden en moderne architectuur. Maar wist je dat deze populaire badplaats ook een rijke geschiedenis heeft? In dit artikel nemen we je mee op een reis terug in de tijd en laten we je kennismaken met de mooiste historische gebouwen van Benidorm. Van eeuwenoude kerken tot charmante pleinen, deze gebouwen ademen geschiedenis en zijn absoluut een bezoek waard!

1. Iglesia de San Jaime y Santa Ana

Een van de meest iconische gebouwen van Benidorm is de Iglesia de San Jaime y Santa Ana. Deze prachtige kerk is gelegen in het oude centrum van de stad en dateert uit de 18e eeuw. Het indrukwekkende barokke uiterlijk van de kerk trekt jaarlijks vele bezoekers. Stap binnen en bewonder de prachtige fresco's en het prachtige altaarstuk. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen op het plein voor de kerk, waar je kunt genieten van een kopje koffie terwijl je het historische landschap in je opneemt.

2. Balcon del Mediterraneo

Het Balcon del Mediterraneo, ook wel bekend als het Balkon van de Middellandse Zee, is een ander historisch juweeltje in Benidorm. Gelegen op een klif, biedt dit uitkijkpunt een adembenemend uitzicht op de zee en de omliggende stranden. Het is een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang en de schoonheid van Benidorm te bewonderen. Het balkon zelf is versierd met prachtige mozaïeken en standbeelden die de geschiedenis van de stad weerspiegelen.

3. Plaza de SS.MM. Los Reyes de España

Het Plaza de SS.MM. Los Reyes de España is het belangrijkste plein van Benidorm en een belangrijk historisch symbool. Hier vind je het stadhuis en het standbeeld van de Reyes de España, het Spaanse koningspaar. Het plein is omgeven door historische gebouwen en is een geweldige plek om te genieten van een drankje op een van de terrassen. Vergeet niet om een foto te nemen van het indrukwekkende standbeeld en te genieten van de levendige sfeer van het plein.

4. Museo Boca del Calvari

Voor de geschiedenisliefhebbers is het Museo Boca del Calvari een must-visit in Benidorm. Dit kleine museum is gehuisvest in een historisch gebouw en biedt een kijkje in het leven van de lokale bevolking door de eeuwen heen. Ontdek oude ambachten, traditionele kleding en archeologische vondsten die de geschiedenis van Benidorm tot leven brengen. Het museum organiseert ook regelmatig tentoonstellingen en evenementen, dus zorg ervoor dat je de agenda controleert voordat je gaat.

5. Castillo Mirador

Last but not least, het Castillo Mirador is een historisch fort dat hoog boven de stad uittorent. Dit imposante bouwwerk dateert uit de 12e eeuw en biedt een panoramisch uitzicht over de hele stad. Wandel door de oude muren en verbeeld je hoe het leven hier vroeger was. Het kasteel is ook een populaire locatie voor evenementen en trouwceremonies, dus het kan zijn dat je geluk hebt en getuige bent van een speciale gelegenheid terwijl je het kasteel bezoekt.

Benidorm mag dan wel bekend staan om zijn moderne uitstraling, maar de stad heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot vele eeuwen geleden. Deze historische gebouwen zijn een eerbetoon aan het verleden van de stad en bieden een unieke kijk op de culturele erfenis van Benidorm. Dus de volgende keer dat je in de stad bent, vergeet dan niet om een stap terug in de tijd te zetten en te genieten van de prachtige historische architectuur van Benidorm.