Ontdek de top musea voor kunstliefhebbers in Benidorm

11 juli 2024
Ontdek de top musea voor kunstliefhebbers in Benidorm

Benidorm staat bekend om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, maar wist je dat deze populaire bestemming ook een schat aan culturele schatten herbergt? Voor kunstliefhebbers is er in Benidorm een overvloed aan musea die een gevarieerde en boeiende collectie tentoonstellen. Van hedendaagse kunst tot traditionele Spaanse meesterwerken, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de beste musea die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Benidorm.

Museo Boca del Calvari

Het Museo Boca del Calvari is een verborgen juweeltje in het hart van de oude stad Benidorm. Dit kleine maar fascinerende museum is gehuisvest in een oud herenhuis en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van de regio. De collectie omvat onder meer archeologische vondsten, historische artefacten en traditionele ambachten. Kunstliefhebbers zullen genieten van de prachtige schilderijen en sculpturen die hier te zien zijn.

Museo de Arte Contemporáneo de Benidorm (MACB)

Voor de liefhebbers van hedendaagse kunst is het Museo de Arte Contemporáneo de Benidorm een must-see. Dit museum, gelegen in het levendige centrum van de stad, herbergt een uitgebreide collectie moderne kunstwerken van zowel lokale als internationale kunstenaars. Van schilderijen en beeldhouwwerken tot installatiekunst en multimediale presentaties, er is hier genoeg te ontdekken en bewonderen.

Museo de la Colección de Automóviles Clásicos

Voor een wat ongewonere kunstervaring kun je een bezoek brengen aan het Museo de la Colección de Automóviles Clásicos, oftewel het Museum van de Collectie Klassieke Auto's. Dit museum herbergt een indrukwekkende verzameling vintage auto's en motorfietsen die een lust voor het oog zijn voor autoliefhebbers en kunstbewonderaars. Bewonder de elegante ontwerpen en de vakmanschap van deze prachtige voertuigen uit vervlogen tijden.

Centro Cultural Marítimo

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in maritieme kunst en geschiedenis, is het Centro Cultural Marítimo de place to be. Dit museum, gelegen aan de schilderachtige jachthaven van Benidorm, biedt een boeiende blik op de rijke maritieme tradities van de regio. Van historische scheepsmodellen en navigatie-instrumenten tot kunstwerken geïnspireerd op de zee, er is hier genoeg te ontdekken voor liefhebbers van de zee en de kunst.

Of je nu een fan bent van klassieke schilderkunst, moderne sculpturen of vintage auto's, de musea in Benidorm hebben voor elk wat wils. Verrijk je culturele ervaring tijdens je verblijf in deze bruisende badplaats door een bezoek te brengen aan een van deze topmusea. Elk museum biedt een unieke kijk op de kunst en cultuur van de regio en zal je zeker inspireren en verbazen. Vergeet dus niet om wat tijd vrij te maken in je reisplanning om deze culturele schatten te verkennen en te ontdekken tijdens je verblijf in Benidorm.