Ontdek het adembenemende natuurpark Sierra Helada in Benidorm!

11 januari 2024
Ontdek het adembenemende natuurpark Sierra Helada in Benidorm!

Benidorm staat bekend om zijn bruisende stranden, levendige nachtleven en indrukwekkende skyline. Maar wist je dat deze populaire toeristische bestemming ook een prachtig natuurpark heeft? Het natuurpark Sierra Helada is een ware oase van rust en schoonheid, en biedt een unieke ervaring voor natuurliefhebbers. In deze blogpost gaan we dieper in op dit adembenemende natuurpark en laten we je kennismaken met de vele activiteiten en bezienswaardigheden die het te bieden heeft.

Een paradijs voor wandelaars

Sierra Helada is een waar paradijs voor wandelaars. Het park biedt verschillende wandelpaden die je meenemen door prachtige landschappen en adembenemende uitzichten bieden op de Middellandse Zee. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen wandeling, er is voor elk wat wils. Een van de meest populaire routes is de Camino del Faro, een pad dat je naar de vuurtoren van Albir brengt. Onderweg kun je genieten van spectaculaire kliffen, verborgen baaien en een overvloed aan flora en fauna.

Ontdek de onderwaterwereld

Voor duikliefhebbers is Sierra Helada een waar paradijs. Het park herbergt een prachtige onderwaterwereld met een rijk zeeleven en indrukwekkende koraalriffen. Je kunt deelnemen aan georganiseerde duikexcursies of zelfstandig duiken als je een ervaren duiker bent. Vergeet niet je duikuitrusting mee te nemen en te genieten van de unieke ervaring van het verkennen van de onderwaterwereld van Sierra Helada.

Vogels spotten

Sierra Helada is ook een geweldige plek voor vogelliefhebbers. Het park herbergt een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder adelaars, valken en vele trekvogels. Neem je verrekijker mee en ga op verkenningstocht om deze prachtige wezens in hun natuurlijke habitat te zien. Het park biedt verschillende uitkijkpunten waar je een prachtig uitzicht hebt op de vogels en hun omgeving.

Geniet van het uitzicht

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Sierra Helada is het adembenemende uitzicht op de omgeving. Het park biedt verschillende uitkijkpunten waar je kunt genieten van panoramische uitzichten op de Middellandse Zee, de stad Benidorm en de omliggende bergen. Neem je camera mee en leg deze onvergetelijke momenten vast.

Praktische informatie

Het natuurpark Sierra Helada is het hele jaar door geopend en de toegang is gratis. Houd er rekening mee dat sommige delen van het park alleen toegankelijk zijn via wandelpaden, dus zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt en voldoende water meeneemt. Het park heeft ook enkele picknickplaatsen waar je kunt genieten van een lunch of een snack te midden van de natuur.

Sierra Helada is een absolute must-visit voor natuurliefhebbers die Benidorm bezoeken. Het biedt een prachtige ontsnapping aan de drukte van de stad en laat je kennismaken met de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Of je nu wilt wandelen, duiken, vogels wilt spotten of gewoon wilt genieten van het adembenemende uitzicht, Sierra Helada heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen en deze onvergetelijke ervaring vast te leggen.