Ontdek het adembenemende strand van El Portet in Moraira

21 mei 2023
Ontdek het adembenemende strand van El Portet in Moraira

Als je op zoek bent naar een idyllische vakantiebestemming aan de Costa Blanca, is het strand van El Portet in Moraira een plek die je niet mag missen. Dit kleine, pittoreske strand, gelegen in een beschutte baai aan de Mediterrane kustlijn, biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid, ontspanning en vermaak. In dit artikel nemen we je mee op een rondleiding langs de belangrijkste hoogtepunten van El Portet, zodat je precies weet wat je kunt verwachten tijdens je bezoek aan dit paradijselijke stukje kust.

De charmes van El Portet

El Portet is een klein, halvemaanvormig strand dat zich uitstrekt over ongeveer 300 meter en wordt omgeven door een adembenemend landschap. Het fijne, goudkleurige zand en zijn kristalheldere wateren trekken bezoekers van over de hele wereld aan, die hier komen om te genieten van de rust en het prachtige uitzicht op de rotsachtige heuvels die het strand omringen.

Ondanks zijn populariteit is El Portet erin geslaagd om zijn natuurlijke charme en rustieke uitstraling te behouden. Dit is grotendeels te danken aan de inspanningen van de lokale gemeenschap, die ervoor heeft gezorgd dat de omgeving niet wordt overspoeld door massatoerisme en dat de natuurlijke schoonheid van het gebied behouden blijft.

Faciliteiten en activiteiten

Hoewel El Portet een relatief klein strand is, zijn er tal van faciliteiten en activiteiten beschikbaar om bezoekers te vermaken en te voorzien in hun behoeften. Een van de meest opvallende kenmerken van het strand is de schilderachtige promenade, die zich uitstrekt langs de gehele lengte van de baai en bezoekers in staat stelt om te genieten van een ontspannen wandeling of joggen met een ongeëvenaard uitzicht op de zee.

Langs de promenade vind je ook een aantal gezellige bars en restaurants, waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over de baai. De meeste van deze etablissementen bieden traditionele Spaanse gerechten, evenals internationale opties om aan de smaak van elke bezoeker te voldoen.

Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer actieve bezigheden, zijn er tal van watersportmogelijkheden beschikbaar bij El Portet. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, paddleboarden of zeilen, waarbij je de baai en de omliggende kustlijn kunt verkennen. Er zijn ook mogelijkheden om te snorkelen en duiken, zodat je de rijke onderwaterwereld van het gebied kunt ontdekken.

Een familievriendelijk strand

Een van de grootste aantrekkingspunten van El Portet is dat het een uitermate geschikt strand is voor families met kinderen. Dankzij het ondiepe water en de aanwezigheid van strandwachten tijdens het hoogseizoen, kunnen ouders erop vertrouwen dat hun kinderen veilig kunnen spelen en zwemmen in de zee.

Daarnaast zijn er tal van voorzieningen beschikbaar om het verblijf van gezinnen zo aangenaam mogelijk te maken, zoals openbare toiletten, douches en verhuur van ligstoelen en parasols. Ook is er in de omgeving voldoende parkeergelegenheid, zodat je gemakkelijk met de auto naar het strand kunt komen.

De omgeving verkennen

Naast het genieten van de vele geneugten van het strand van El Portet, is het ook de moeite waard om de omliggende omgeving te verkennen. Moraira, het dichtstbijzijnde stadje, is een charmante kustplaats met een scala aan winkels, restaurants en bars. Hier kun je ook de indrukwekkende jachthaven bezoeken, waar je luxejachten kunt bewonderen en misschien zelfs een boottocht kunt maken naar andere delen van de Costa Blanca.

Ook natuurliefhebbers zullen niet teleurgesteld worden, want de omgeving rondom El Portet biedt tal van wandel- en fietsroutes die je door de prachtige mediterrane natuur leiden. Een van de meest populaire routes is de beklimming van de nabijgelegen heuvel Cap d'Or, waar je wordt beloond met een spectaculair panoramisch uitzicht over de baai van El Portet en de omliggende kustlijn.

Het strand van El Portet in Moraira is een verborgen parel aan de Costa Blanca, die een perfecte balans biedt tussen ontspanning en vermaak. Of je nu wilt genieten van de zon op het gouden zand, deelnemen aan een van de vele watersporten of de omliggende natuur en cultuur wilt verkennen, El Portet heeft voor elk wat wils. Plan vandaag nog je bezoek en ontdek zelf waarom dit prachtige strand als een van de beste van Benidorm wordt beschouwd.