Ontdek het adembenemende strand van El Saler bij Valencia: een paradijs aan de Middellandse Zee

30 december 2023
Ontdek het adembenemende strand van El Saler bij Valencia: een paradijs aan de Middellandse Zee

Waarom zou je El Saler bezoeken?

Ben je op zoek naar een ontspannende vakantie aan zee? Wil je genieten van zon, zee en strand in een prachtige omgeving? Dan is het strand van El Saler bij Valencia de perfecte bestemming voor jou! Dit adembenemende strand is een waar paradijs aan de Middellandse Zee en biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. Van gouden zandstranden en kristalhelder water tot aan prachtige natuur en uitstekende voorzieningen - El Saler heeft het allemaal.

De schoonheid van El Saler

Het strand van El Saler is een van de mooiste en meest ongerepte stranden aan de oostkust van Spanje. Het is gelegen in het natuurpark Albufera, een beschermd natuurgebied dat bekend staat om zijn unieke flora en fauna. Het strand strekt zich uit over een lengte van maar liefst 2 kilometer en wordt omringd door duinen en pijnbomen. Het fijne, gouden zand en het kristalheldere water maken dit strand tot een waar paradijs voor strandliefhebbers.

Activiteiten en voorzieningen

Of je nu op zoek bent naar een ontspannende dag aan het strand of avontuurlijke watersportactiviteiten, El Saler heeft voor ieder wat wils. Het strand biedt uitstekende voorzieningen, waaronder ligbedden en parasols die je kunt huren, evenals douches en toiletten. Er zijn ook verschillende strandbars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes.

Voor de avontuurlijke types zijn er tal van watersportmogelijkheden beschikbaar, zoals kajakken, windsurfen en zeilen. Je kunt ook een boottocht maken en de prachtige kustlijn van El Saler verkennen. Daarnaast is het strand ook ideaal om te snorkelen en te duiken, vanwege het heldere water en de diverse onderwaterwereld.

Natuur en omgeving

Een van de grootste troeven van El Saler is de prachtige natuurlijke omgeving. Het strand ligt aan de monding van het natuurpark Albufera, dat bekend staat om zijn uitgestrekte moerassen, duinen en bossen. Het park is de thuisbasis van verschillende zeldzame planten- en diersoorten, waaronder de unieke Albufera-rijst, die wordt gebruikt in de beroemde Valenciaanse paella.

Vlakbij het strand vind je ook het prachtige El Saler-golfresort, waar je kunt genieten van een ontspannen rondje golf te midden van groene fairways en een spectaculair uitzicht op zee. Het resort biedt ook luxe accommodaties en diverse restaurants en bars.

Hoe bereik je El Saler?

El Saler is gemakkelijk te bereiken vanuit Valencia. Met de auto kun je de kustweg nemen en binnen 20 minuten ben je al op het strand. Daarnaast rijden er ook regelmatig bussen vanuit Valencia naar El Saler. Het strand is het hele jaar door geopend en is gratis toegankelijk.

Als je op zoek bent naar een prachtig strand aan de oostkust van Spanje, is El Saler bij Valencia de perfecte bestemming. Met zijn adembenemende schoonheid, uitstekende voorzieningen en prachtige natuurlijke omgeving, is dit strand een waar paradijs voor strandliefhebbers. Of je nu wilt ontspannen op het gouden zand, avontuurlijke watersporten wilt beoefenen of wilt genieten van de prachtige natuur, El Saler heeft voor ieder wat wils. Mis deze unieke bestemming niet en plan je bezoek aan het strand van El Saler bij Valencia vandaag nog!