Ontdek het adembenemende strand van La Granadella in Jávea

11 juli 2023
Ontdek het adembenemende strand van La Granadella in Jávea

Jávea, gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, is een populaire bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen en idyllische vakantie. Hoewel Jávea tal van prachtige stranden en baaien heeft, is er één strand dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt: het strand van La Granadella. In dit blog artikel nemen we je mee op een reis naar deze prachtige bestemming en vertellen we je alles wat je moet weten over dit adembenemende strand.

De betoverende schoonheid van La Granadella

La Granadella, gelegen in een beschutte baai omringd door groene pijnbomen en hoge kliffen, is een klein kiezelstrand dat zich uitstrekt over 160 meter. Het kristalheldere water en de ongerepte natuur maken dit strand tot een waar paradijs voor zowel zonaanbidders als natuurliefhebbers. De baai is relatief onbekend en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, waardoor het een rustige en serene sfeer behoudt.

Hoe kom je er?

La Granadella is niet direct met het openbaar vervoer bereikbaar, waardoor de meeste bezoekers ervoor kiezen om een auto te huren of met hun eigen auto naar het strand te rijden. Vanuit het centrum van Jávea is het ongeveer 15 minuten rijden naar La Granadella. De weg naar het strand is smal en bochtig, maar het uitzicht onderweg is absoluut de moeite waard. Er is een kleine parkeerplaats bij het strand, maar deze kan in de zomermaanden snel vol raken. Het is daarom aan te raden om vroeg in de ochtend te vertrekken om een parkeerplek te bemachtigen.

Activiteiten op en rond La Granadella

Zwemmen en zonnebaden

Het heldere, kalme water van La Granadella is perfect om in te zwemmen en te snorkelen. Het kiezelstrand is ideaal om te zonnebaden en te genieten van het prachtige uitzicht op de baai. Vergeet niet om waterschoenen mee te nemen, aangezien het kiezelstrand en de rotsachtige zeebodem ongemakkelijk kunnen zijn voor gevoelige voeten.

Snorkelen en duiken

De ongerepte wateren van La Granadella zijn een paradijs voor snorkelaars en duikers. Het water is hier zo helder dat je de zeebodem gemakkelijk kunt zien, waardoor het ideaal is om de rijke onderwaterwereld te verkennen. Er zijn verschillende duikscholen in de omgeving die cursussen en excursies aanbieden voor zowel beginners als ervaren duikers.

Wandelen

La Granadella is omgeven door prachtige wandelpaden die je door de ongerepte natuur leiden en adembenemende uitzichten op zee bieden. Een populaire wandelroute is de 'Ruta de los Acantilados', een 3 kilometer lange route die je langs de kliffen en baaien van de kust voert. Onderweg kom je verschillende uitkijkpunten tegen waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de indrukwekkende kliffen.

Zeekajakken

Een andere populaire activiteit in La Granadella is zeekajakken. Het huren van een kajak is een uitstekende manier om de verborgen baaien en grotten langs de kust te ontdekken, terwijl je geniet van de spectaculaire omgeving vanaf het water.

Eetgelegenheden en faciliteiten

Hoewel La Granadella een afgelegen en ongerept strand is, vind je er enkele faciliteiten die je verblijf comfortabel maken. Er zijn toiletten, douches en een reddingspost aanwezig. Daarnaast zijn er enkele eetgelegenheden in de buurt van het strand, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes.

Een bijzonder restaurant is 'Restaurante Sur', gelegen aan de rand van het strand. Dit gezellige restaurant staat bekend om zijn verse visgerechten en traditionele paella, die je kunt nuttigen terwijl je uitkijkt over de prachtige baai.

Tips voor een bezoek aan La Granadella

Het strand van La Granadella in Jávea is zonder twijfel een van de mooiste en meest idyllische stranden aan de Costa Blanca. Met zijn kristalheldere water, ongerepte natuur en rustige sfeer is het de perfecte bestemming voor een ontspannen dag aan zee. Of je nu wilt zwemmen, snorkelen, wandelen of gewoon genieten van het adembenemende uitzicht, La Granadella biedt het allemaal.