Ontdek het prachtige strand van La Fossa in Calpe: de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie

20 november 2023
Ontdek het prachtige strand van La Fossa in Calpe: de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie

Het strand van La Fossa in Calpe is een van de mooiste stranden van de Costa Blanca in Spanje. Het strand is gelegen in de prachtige stad Calpe en biedt alle voorzieningen die je nodig hebt voor een ontspannen vakantie. Of je nu wilt genieten van de zon, zwemmen in de zee of wil genieten van de lokale keuken, La Fossa heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht naar dit prachtige strand en vertellen we je alles wat je moet weten over deze bestemming.

De locatie en bereikbaarheid

Het strand van La Fossa is gelegen in Calpe, een prachtige stad aan de Costa Blanca in Spanje. Calpe is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer en ligt op ongeveer 75 kilometer van de luchthaven van Alicante. Het strand zelf is gemakkelijk te bereiken via de snelweg AP-7 en er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt.

De faciliteiten

Op het strand van La Fossa vind je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen dagje uit. Er zijn tal van restaurants en bars waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en verfrissende drankjes. Daarnaast zijn er voldoende faciliteiten zoals douches, toiletten en kleedkamers. Het strand is ook toegankelijk voor mensen met een handicap en er zijn speciale rolstoelen beschikbaar.

Activiteiten

Het strand van La Fossa biedt een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Je kunt er zwemmen in de zee, zonnebaden op het zand of watersporten beoefenen zoals jetskiën, parasailen en windsurfen. Er zijn ook tal van wandel- en fietsroutes in de omgeving die je kunt verkennen.

De omgeving

Calpe is een prachtige stad met veel te bieden. Naast het strand van La Fossa zijn er tal van andere bezienswaardigheden zoals de oude stad met zijn smalle straatjes en historische gebouwen, de vissershaven en de beroemde rots van Ifach. Ook zijn er tal van winkels en markten waar je lokale producten kunt kopen.

Tips voor een dagje uit

Als je van plan bent om een dagje naar het strand van La Fossa te gaan, zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken om het meeste uit je dag te halen. Hier zijn een paar suggesties:

Het strand van La Fossa in Calpe is een prachtige bestemming voor een ontspannen vakantie aan de Costa Blanca. Met tal van faciliteiten, activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving, is er voor elk wat wils. Of je nu wilt zwemmen in de zee, zonnebaden op het zand of wilt genieten van de lokale keuken, La Fossa heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Boek je vakantie naar Calpe en ontdek het prachtige strand van La Fossa zelf!