Ontdek het verborgen juweeltje van Les Rotes in Denia

28 november 2023
Ontdek het verborgen juweeltje van Les Rotes in Denia

Als je op zoek bent naar een prachtige locatie om te ontspannen en te genieten van de zon, dan is het strand van Les Rotes in Denia de perfecte plek voor jou. Dit verborgen juweeltje ligt aan de noordelijke Costa Blanca en biedt een ongerepte natuurlijke omgeving en kristalhelder water. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour door Les Rotes en laten we je zien waarom dit strand een bezoek waard is.

Waar ligt Les Rotes?

Het strand van Les Rotes ligt in de stad Denia, in de provincie Alicante, Spanje. Het is gelegen aan de noordelijke Costa Blanca en is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Het strand is ongeveer 4 kilometer lang en is een populaire plek om te zwemmen, zonnebaden, wandelen en snorkelen.

Wat maakt Les Rotes zo speciaal?

Les Rotes is een van de weinige stranden in de omgeving die nog niet is overspoeld door toeristen. Dit betekent dat het strand nog steeds een ongerepte natuurlijke omgeving heeft en dat het water kristalhelder is. Het strand wordt omgeven door prachtige kliffen en rotsformaties die een adembenemend uitzicht bieden op de Middellandse Zee.

Een ander kenmerk van Les Rotes is het natuurpark Montgó dat zich in de buurt van het strand bevindt. Dit park biedt een geweldige wandel- en fietservaring en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder de zeldzame Montgó-kameleon.

Wat kun je doen op Les Rotes?

Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen op Les Rotes. Hier zijn enkele suggesties:

Zwemmen en zonnebaden

Het strand van Les Rotes is perfect voor zwemmen en zonnebaden. Het kristalheldere water is ideaal om af te koelen tijdens de warme zomerdagen en het zandstrand is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

Snorkelen en duiken

Het heldere water van Les Rotes biedt een geweldige snorkel- en duikervaring. Er zijn tal van onderwatergrotten en rotsformaties die de thuisbasis zijn van een verscheidenheid aan zeedieren, waaronder octopussen, zeesterren en zee-egels.

Wandelen en fietsen

Het natuurpark Montgó biedt geweldige wandel- en fietsroutes die je kunt verkennen terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de omgeving. Er zijn routes voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

Eten en drinken

Er zijn tal van restaurants en bars in de buurt van Les Rotes waar je kunt genieten van traditionele Spaanse gerechten en drankjes. Probeer de paella, een van de beroemdste gerechten uit de regio.

Hoe kom je bij Les Rotes?

Les Rotes is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je parkeren op een van de nabijgelegen parkeerplaatsen. Als je met het openbaar vervoer komt, kun je de bus nemen vanuit Denia.

Tot slot

Als je op zoek bent naar een prachtig strand om te ontspannen en te genieten van de zon, dan is Les Rotes in Denia de perfecte plek voor jou. Dit verborgen juweeltje biedt een ongerepte natuurlijke omgeving en kristalhelder water. Het is een geweldige plek om te zwemmen, snorkelen, wandelen en fietsen. Vergeet niet om te genieten van de traditionele Spaanse gerechten en drankjes terwijl je hier bent. We hopen dat je geniet van je bezoek aan Les Rotes!