Ontdek Valencia: Een onvergetelijke dagtrip vanuit Benidorm!

26 juni 2024
Ontdek Valencia: Een onvergetelijke dagtrip vanuit Benidorm!

Benidorm, een levendige badplaats aan de Spaanse Costa Blanca, trekt jaarlijks duizenden toeristen aan die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Maar wist je dat je vanuit Benidorm ook gemakkelijk een dagtocht kunt maken naar de prachtige stad Valencia? Laat me je meenemen op een onvergetelijk avontuur terwijl we de hoogtepunten van deze bruisende Spaanse stad verkennen.

De reis van Benidorm naar Valencia

Je dag begint vroeg in de ochtend wanneer je de keuze maakt om met de auto, de trein of de bus vanuit Benidorm naar Valencia te reizen. De afstand tussen de twee steden is ongeveer 140 kilometer, wat betekent dat je binnen anderhalf tot twee uur in Valencia kunt zijn, afhankelijk van het gekozen vervoermiddel.

Eenmaal aangekomen in Valencia, word je begroet door de levendige sfeer en de prachtige architectuur van de stad. De mix van historische gebouwen en moderne voorzieningen maakt Valencia tot een unieke bestemming die voor elk wat wils biedt.

Bezienswaardigheden in Valencia

1. La Ciudad de las Artes y las Ciencias

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Valencia is La Ciudad de las Artes y las Ciencias, een futuristisch complex van musea, theaters en aquaria ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava. Breng een bezoek aan het wetenschapsmuseum, bewonder de indrukwekkende architectuur of ontspan in de prachtige tuinen rondom het complex.

2. Mercado Central

Voor een authentieke Spaanse ervaring mag een bezoek aan de Mercado Central niet ontbreken. Deze overdekte markt is een waar paradijs voor liefhebbers van verse producten, lokale delicatessen en traditionele gerechten. Proef van heerlijke tapas, koop wat verse producten om mee naar huis te nemen of geniet gewoon van de levendige sfeer van de markt.

3. Plaza de la Reina

Het hart van Valencia wordt gevormd door de Plaza de la Reina, een levendig plein omringd door historische gebouwen, gezellige terrasjes en indrukwekkende kerken. Neem plaats op een van de terrasjes, geniet van een verfrissend glas horchata (een lokale drank gemaakt van aardamandelen) en bewonder de prachtige kathedraal van Valencia.

Culinaire hoogtepunten

Na een ochtend vol sightseeing is het tijd om te genieten van de culinaire hoogtepunten die Valencia te bieden heeft. Proef van de beroemde paella Valenciana, een heerlijk rijstgerecht met kip, konijn en slakken, of verwen jezelf met een smakelijke horchata en fartons (zoete broodjes) als dessert.

Shopping in Valencia

Valencia staat bekend om zijn bruisende winkelstraten en boetiekjes waar je terecht kunt voor alles, van designerkleding en accessoires tot lokale ambachtelijke producten en souvenirs. Breng een bezoek aan de Calle Colón, de Carrer de Xàtiva of de Mercado de Colón en trakteer jezelf op een beetje retailtherapie.

Terug naar Benidorm

Na een dag vol ontdekkingen en ervaringen is het tijd om terug te keren naar Benidorm. Neem de tijd om na te genieten van alle indrukken die je hebt opgedaan en plan alvast je volgende avontuur in deze prachtige regio van Spanje.

Of je nu een liefhebber bent van cultuur, geschiedenis, gastronomie of gewoon op zoek bent naar wat ontspanning en vermaak, een dagtrip naar Valencia vanuit Benidorm biedt voor elk wat wils. Mis deze unieke kans niet en maak van je verblijf aan de Costa Blanca een onvergetelijke ervaring!