Wandelen in Benidorm: ontdek de prachtige routes!

8 februari 2024
Wandelen in Benidorm: ontdek de prachtige routes!

Benidorm staat bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige stranden en bruisende sfeer. Maar wist je dat deze populaire badplaats ook een paradijs is voor wandelaars? Met zijn prachtige landschap en milde klimaat is Benidorm de ideale bestemming om te genieten van adembenemende wandelroutes. Of je nu een beginner bent of een ervaren wandelaar, Benidorm heeft voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de mooiste wandelroutes van Benidorm. Bereid je voor om versteld te staan van de natuurlijke schoonheid van deze prachtige bestemming!

1. Sierra Helada Natural Park

Het Sierra Helada Natural Park is een absolute must-visit voor natuurliefhebbers. Deze route biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee en de skyline van Benidorm. Je kunt hier genieten van een ontspannende wandeling langs kliffen en paden met adembenemende uitzichten. Het park is de thuisbasis van een breed scala aan flora en fauna, waaronder zeldzame vogelsoorten. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze prachtige momenten vast te leggen!

2. Montgó Natural Park

Het Montgó Natural Park is een paradijs voor wandelaars. Met zijn imposante bergketen en diverse landschappen biedt deze route een onvergetelijke ervaring. Je kunt hier kiezen uit verschillende wandelpaden, variërend in moeilijkheidsgraad. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende wandeling of een uitdagende trektocht, het Montgó Natural Park heeft voor elk wat wils. Geniet van de prachtige uitzichten op de omliggende bergen en de Middellandse Zee terwijl je je een weg baant door dit adembenemende natuurgebied.

3. Serra Gelada Natural Park

Het Serra Gelada Natural Park is een van de meest spectaculaire wandelroutes in Benidorm. Deze route biedt een unieke mix van bergen, kliffen en ongerepte stranden. Je kunt hier genieten van een wandeling langs de kustlijn en genieten van adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee. Het park is ook de thuisbasis van de iconische vuurtoren van Albir, een populaire bezienswaardigheid onder bezoekers. Vergeet niet om je wandelschoenen aan te trekken en deze prachtige route te verkennen!

4. Puig Campana

Voor de avontuurlijke wandelaars is Puig Campana een absolute aanrader. Deze berg is met zijn 1.410 meter de op één na hoogste in de provincie Alicante en biedt een uitdagende beklimming. Onderweg word je beloond met panoramische uitzichten over de omgeving, inclusief Benidorm en de omliggende bergen. Het beklimmen van Puig Campana vereist wel enige ervaring en een goede conditie, maar het is zeker de moeite waard voor degenen die op zoek zijn naar een uitdagende wandelervaring.

5. Algar-watervallen

Als je op zoek bent naar een wat meer ontspannen wandelroute, dan zijn de Algar-watervallen een perfecte keuze. Deze route brengt je naar een prachtige natuurlijke omgeving met glashelder water, watervallen en natuurlijke zwembaden. Hier kun je genieten van een verfrissende duik in het kristalheldere water. De wandeling zelf is gemakkelijk en geschikt voor alle leeftijden. Vergeet niet je zwemkleding en handdoek mee te nemen om optimaal te genieten van deze prachtige plek!

Of je nu een natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe en avontuurlijke ervaring, de wandelroutes van Benidorm zullen je zeker verrassen. Met zijn adembenemende landschappen en milde klimaat is Benidorm de ideale bestemming voor wandelaars van alle niveaus. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je camera en ga op ontdekkingstocht door de prachtige natuurlijke schoonheid van Benidorm. Je zult versteld staan van wat deze bestemming te bieden heeft!