Wandelen in de omgeving van Benidorm

15 oktober 2023
Wandelen in de omgeving van Benidorm

Benidorm staat bekend om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven. Maar wist je dat er ook tal van mogelijkheden zijn om te wandelen in de omgeving? In deze blogpost delen we de beste plekken om te wandelen in de buurt van Benidorm. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of een uitdagende trektocht, er is voor elk wat wils.

De Sierra Helada

De Sierra Helada is een indrukwekkend gebergte dat langs de kustlijn loopt en uitkijkt over de Middellandse Zee. Het is een ideale plek om te wandelen, met tal van paden en routes om uit te kiezen. Een van de meest populaire routes is de wandeling naar de vuurtoren van Albir, die ongeveer 5 kilometer lang is en ongeveer 2 uur duurt. De wandeling begint bij het strand van Albir en voert je langs de kustlijn en door de bergen. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de zee en de omliggende bergen. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen, want er zijn onderweg geen faciliteiten.

De Puig Campana

De Puig Campana is een van de meest iconische bergen in de omgeving van Benidorm. Het is een uitdagende wandeling, maar het uitzicht vanaf de top is de moeite waard. De berg is ongeveer 1.400 meter hoog en de wandeling duurt ongeveer 4-5 uur. Het pad is goed gemarkeerd, maar het kan soms steil en rotsachtig zijn. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt en voldoende water en snacks meeneemt. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en je kunt zelfs de stad Benidorm zien liggen in de verte.

De Barranco del Inferno

De Barranco del Inferno is een prachtige kloof op ongeveer 8 kilometer ten westen van Benidorm. Het is een populaire plek om te wandelen vanwege de prachtige watervallen en de kristalheldere poelen. De wandeling begint bij het dorpje La Nucia en voert je door de kloof en langs de watervallen. Het pad kan soms glad zijn, dus het is belangrijk om goede wandelschoenen te dragen. De wandeling duurt ongeveer 2-3 uur en er zijn onderweg geen faciliteiten, dus neem voldoende water en snacks mee.

De Montgó

De Montgó is een berg van ongeveer 750 meter hoog, gelegen op ongeveer 45 minuten rijden van Benidorm. Het is een populaire plek om te wandelen vanwege het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende bergen. Er zijn verschillende routes om uit te kiezen, variërend van gemakkelijk tot uitdagend. Een van de meest populaire routes is de wandeling naar de top, die ongeveer 4-5 uur duurt. Het pad is goed gemarkeerd, maar kan soms steil en rotsachtig zijn. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt en voldoende water en snacks meeneemt.

De Algar Watervallen

De Algar Watervallen zijn gelegen op ongeveer 30 minuten rijden van Benidorm en bieden een prachtige wandelervaring. Het is een gemakkelijke wandeling die geschikt is voor alle niveaus. Het pad voert je langs de rivier en door de bossen, en je kunt onderweg genieten van de prachtige watervallen en poelen. Er zijn tal van picknickplaatsen en faciliteiten onderweg, dus het is een geweldige plek om een dag door te brengen met familie en vrienden.

Of je nu op zoek bent naar een uitdagende trektocht of gewoon een ontspannen wandeling, de omgeving van Benidorm biedt tal van mogelijkheden. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen en draag goede wandelschoenen. Geniet van de prachtige natuur en het spectaculaire uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende bergen.